Pe langa laptele de vaca, pentru familiile predispuse la eczeme este important si laptele de capra. El este indicat numai daca exista hrana buna si posibilitati de miscare pentru animal. Prepararea este corespunzatoare celei a laptelui de vaca, inclusiv incalzirea. In cazul consumului exclusiv, pe o durata indelungata, se poate ajunge la anemie (lipsa a acidului folic).
In ultimii ani s-au inmultit din nou observatiile in legatura cu unele stari grave de hipocalcemie la copiii cu varste de unu-doi ani, partial asociate cu deformari ale oaselor si cu spasme. Acestor cazuri le este comun faptul ca parintii au evitat in totalitate laptele de vaca, din frica fata de alergii, de radioactivitate sau pur si simplu respingandu-l hotarat si in urma unei consilieri eronate.
In ceea ce priveste cantitatea de lapte pentru sugari, aceasta va trebui sa creasca pana la aproximativ 400 ml pe zi, temporar pana la cel mult 500 ml, cu diluarile prescrise. La diversificarea alimentatiei cu alte produse lactate, precum quark, iaurt, kefir si mai tarziu branza, nu mai exista cantitati minime. Prea mult lapte strica pofta de mancare si predispune la infectii.
Nu foarte rar apare, aproximativ din al treilea an de viata, o intoleranta la laptele de vaca, bazata pe o insuficienta dobandita a enzimelor implicate in catabolizarea lactozei (insuficienta de lactoza). Oamenilor care nu tolereaza laptele le lipseste adeseori aceasta enzima.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
