Mancaruri

Crap cu hrean
Ingrediente:
2 kg crap,
6 cepe,
2 catei de usturoi,
lamaie,
hrean ras,
otet,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Se curata bine pestii de solzi si, dupa ce se scot branhiile, se despica. Se curata si se spala bine cu apa. Se taie felii. Se pun la fiert, ... [citeste mai mult]

Sote de vacuta Stroganoff
Ingrediente:
1 kg de muschi de vaca,
200 ml de ulei,
3 cepe,
500 g de ciuperci,
3 linguri cu bulion,
1 lingura cu pasta de ardei,
150 ml de smantana,
1 kg de cartofi,
1 lingura cu faina,
2 linguri cu mustar,
50 g de unt,
½ ... [citeste mai mult]

Peste a la russe
Ingrediente:
1,7 kg de salau,
60 g de morcovi,
80 g de castraveti acri,
200 g de ciuperci,
150 ml de ulei,
600 g de sos tomat,
6 raci,
150 g de masline,
ceapa,
lamaie,
sare.
Mod de preparare:
Pestele se curata, se portioneaza, se spala si ... [citeste mai mult]

Limba cu masline
Ingrediente:
300 g limba de porc sau de vaca,
1 ceapa,
70 ml ulei,
100 ml vin,
150 ml suc de rosii,
100 g masline,
25 g faina,
piper boabe,
1-2 foi dafin.
Mod de preparare:
Limba de porc sau de vaca se curata si se spala bine cu o periuta. ... [citeste mai mult]

Pui parizian cu garnitura de cartofi
Ingrediente:
1 pui de circa 1,5 kg,
2 oua,
2 linguri cu faina,
1 pahar cu ulei,
1,5 kg de cartofi,
100 g de unt,
1 legatura de patrunjel,
sare.
Mod de preparare:
Puiul se spala si se taie in bucati. Se sareaza bucatile de carne. Se bat ouale ca pentru ... [citeste mai mult]

Lasagna cu spanac
Ingrediente:
12 foi de lasagna,
1 kg de spanac congelat,
2-3 cepe mari,
5 catei de usturoi,
200 g crema de branza,
300 g branza feta,
4 linguri cu unt,
300 ml supa de legume,
200 g cascaval,
sare, piper,
nucsoara.
Mod de ... [citeste mai mult]

Stiuca pe varza
Ingrediente:
1,5 kg stiuca,
1 varza acra,
200 ml de ulei,
1 ardei gras,
boabe de piper,
sare.
Mod de preparare:
Se curata si se spala pestele, se freaca cu sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt si se stoarce putin de zeama. Se ... [citeste mai mult]

Stiuca pe varza
Ingrediente:
1,5 kg stiuca,
1 varza acra,
200 ml de ulei,
1 ardei gras,
boabe de piper,
sare.
Mod de preparare:
Se curata si se spala pestele, se freaca cu sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt si se stoarce putin de zeama. Se ... [citeste mai mult]

Cotlete de miel pane
Ingrediente
6 cotlete de miel,
unt,
pesmet,
branza rasa,
1 ou,
sos de rosii.
Mod de preparare:
Se incalzeste untul intr-o tigaie si se pun cotletele in el. Cand s-au inmuiat, se scot cotletele si se tavalesc in pesmet si in branza rasa.
Se bate apoi oul ... [citeste mai mult]

Ficatei cu vin
Ingrediente:
500 g de ficatei,
1 lamaie,
2 linguri cu ulei,
1 ceasca de vin alb,
3-4 catei de usturoi,
salata verde,
2 cepe,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Curata ficateii, spala-i si pune-i la scurs intr-o sita.
Incinge uleiul intr-o tigaie ... [citeste mai mult]

Pui umplut
Ingrediente:
1 pui intreg,
1 cana cu orez,
1 cutie cu ciuperci,
1 ceapa mare,
6-7 catei de usturoi,
50 g de pasta de tomate,
25 g de pasta de ardei,
2 morcovi,
2-3 cartofi,
1 tulpina de telina,
1 lamaie,
sare,
piper,
boia ... [citeste mai mult]

Conopida cu sos Bechamel
Ingrediente:
1 conopida mare,
50 g de sunca taiata cubulete,
Sare,
margarina pentru uns tava,
faina pentru tapetat.
Pentru sos:
80 g de unt,
50 g de faina,
250 ml de lapte,
2 galbenusuri,
50 g de parmezan ras,
1 lingura cu ulei de ... [citeste mai mult]

Sote de ciuperci
Ingrediente:
1 kg de ciuperci,
3 linguri cu ulei de masline,
2 cepe,
1 legatura de patrunjel,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Spala bine ciupercile si taie-le in patru, daca sunt mai mici sau in felii, daca sunt mai mari.
Pune la fiert o oala cu apa si ... [citeste mai mult]

Ostropel de vitel
Ingrediente:
1 kg de pulpa de vitel,
200 ml de ulei,
2 cepe,
1 legatura zarzavat de supa,
1 telina mica,
1 lingura cu faina,
2 linguri cu bulion,
½ capatana de usturoi,
2 linguri cu otet,
1 kg de cartofi,
patrunjel.
Mod de ... [citeste mai mult]

Dovlecei gratinati
Ingrediente:
1,5 kg de dovlecei,
150 g de unt,
60 g de faina,
1 lingura de marar,
150 g de cascaval,
3 oua,
150 ml de smantana,
600 ml de lapte,
sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curata de coaja si de seminte, se taie cuburi mari si se pun la ... [citeste mai mult]

Escalop cu mere
Ingrediente:
18 felii mai groase de muschiulet de porc,
60 g de unt,
125 ml de smantana,
6 mere (renete sau cretesti),
100 ml de calvados,
sare,
piper,
crutoane.
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja si samburi, se taie in felii nu prea ... [citeste mai mult]

Crap portughez
Ingrediente:
1,5 kg de crap fara cap,
250 g de ceapa,
100 ml de ulei,
2 kg de rosii proaspete,
100 ml de vin,
50 g de faina,
50 g de verdeata,
1 lingurita de bulion pasta,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Crapul se curata de solzi, se ... [citeste mai mult]

Tochitura cu praz
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon mici
300 g bacon
300 g carne de porc
2 fire de praz
100 g arpagic
1 cana cu vin rosu
1 lingura cu smantana
4 oua
sare
piper negru macinat
ulei
cimbru
Mod de preparare:
1. Taie carnea ... [citeste mai mult]
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Mancaruri" cu
4.02 / 5
din 985 evaluari
Cele mai citite articole
De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
