Ingrediente:
- 1,5 kg de dovlecei,
- 150 g de unt,
- 60 g de faina,
- 1 lingura de marar,
- 150 g de cascaval,
- 3 oua,
- 150 ml de smantana,
- 600 ml de lapte,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curata de coaja si de seminte, se taie cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, se scot din apa, se scurg si se lasa la racit.
Intr-un vas se pune unt la infierbatat si se caleste faina. Se stinge faina cu lapte si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se mesteca continuu pentru a nu se prinde de fundul vasului. Se ia cratita de pe foc, se lasa la racit, se adauga ouale si se amesteca bine pana se formeaza o pasta. In aceasta se pun dovleceii, smantana si o parte din cascavalul ras.
Se amesteca bine din nou si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se presara cascaval ras si se introduce in cuptor, ca sa se rumeneasca. Se serveste fierbinte, cu unt topit deasupra.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!