Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pantofi cu carambul inchis sau deschis - care ti se potrivesc?

de Sunt Fericita la 2021-05-26
Pantofi cu carambul inchis sau deschis - care ti se potrivesc?
Pantofii sunt cea mai importanta parte din tinuta unui barbat, asa ca este esential ca orice gentleman sa stie sa aleaga corect perechea potrivita de incaltaminte, astfel incat sa obtina un outfit impecabil.


In magazine se afla zeci de modele de pantofi pentru barbati, asa ca alegerea unei perechi potrivite ar parea o adevarata provocare. Ce culoare ar trebui sa aiba acestia? Cat de comozi ar trebui sa fie? Pantofi cu carambul inchis sau deschis? In acest articol vei gasi raspunsul la toate aceste intrebari, si vei stii sa faci mai usor deosebirea intre anumite tipuri de pantofi.

Pantofi cu carambul inchis

In general, pantofii cu carambul inchis se preteaza, prin definitie, tinutelor business sau formale. Acestia au un design mai rigid si o croiala aparte, care tinde spre perfectiune, asa ca sunt adesea alesi pentru tinute office, dar si pentru petreceri si evenimente de lux. Iar din aceasta categorie fac parte pantofii Oxford si pantofii Brogue.

Pantofii Oxford

Pantofii Oxford se gasesc intr-o gama variata de culori si sunt usor de recunoscut datorita ochiurilor de sireturi foarte apropiate unele de altele in partea superioara. Acest tip de pantofi a fost creat in Scotia si Irlanda de Nord, de la un model de gheata, in perioada anilor 1800, numita Oxonian. In timp, aceasta gheata si-a schimbat design-ul, datorita cerintelor studentilor de la Universitatea Oxford. In schimb, in Franta, acesti pantofi sunt cunoscuti sub numele de pantofi Richelieu.

 

In general, modelul clasic de pantofi Oxford este cel de culoare neagra, acesta fiind potrivit pentru tinutele formale – atunci cand mergi la birou, la evenimente corporate sau la diferite ceremonii. Insa, de-a lungul timpului, acest model de pantofi a devenit disponibil intr-o varietate de culori. De exemplu, varianta maro poate fi integrata uneori si in tinutele casual, cu jeansi, insa, acesti pantofi merg la fel de bine si alaturi de un costum bleumarin.

 

Un barbat bine imbracat este intotdeauna caracterizat de alegerea corecta a pantofilor, pentru fiecare ocazie in parte. Tocmai de aceea, o pereche de pantofi Oxford nu ar trebui sa lipseasca din garderoba masculina.

Pantofii Brogue

Spre deosebire de pantofii Oxford, modelul Brogue are modele mici si puncte perforate, in cusaturi, avand baza bombata. In general, pantofii Brogue nu sunt la fel de formali precum Oxford, dar nici prea clasici, asa ca pot fi purtati cu o varietate mai mare de piese vestimentare. Daca pantofii sunt de culoare neagra, acestia se poarta la un costum negru, iar daca acestia sunt maro, sunt potriviti unui costum bleumarin sau gri.

Pantofi cu carambul deschis

Pantofii cu carambul deschis sunt mai putini formali, au un design mai lejer si sunt potriviti tinutelor casual si smart-casual. In plus, acestia sunt mai confortabili si mai usor de incaltat si descaltat, iar printre cele mai populare modele se numara pantofii Derby si Monk.

Pantofii Derby

Spre deosebire de celebrii Oxford, pantofii Derby sunt un model mai putin formal si pot fi purtati atat cu jeansi, cat si cu costume elegante. Acestia mai sunt cunoscuti si sub alte denumiri, precum „Gibson” sau „Blucher”. De altfel, termenul „Blucher” a fost preluat de la unul dintre generalii prusaci care l-a invins pe Napoleon la Waterloo. In acea perioada, generalul cauta incaltaminte comoda pentru soldatii sai, si astfel, acesta a dat comanda de pantofi cu lateralele cusute pe deasupra. Asa au luat nastere pantofii Derby, care au lateralele cusute pe deasupra, dar si o distanta mai mare intre gaurile pentru sireturi. 

Pantofii Monk

Pantofii Monk sunt acei pantofi care au si catarama, iar design-ul lor nu este la fel de elegant precum cel al pantofilor Oxford. Tocmai de aceea, acestia sunt preferati in general de barbatii care isi doresc un look lejer, relaxat. In general, pantofii Monk pot fi purtati cu o pereche de jeansi din denim, o camasa albastra si un sacou simplu. 

 

Asadar, acestea sunt principalele diferente intre modelele clasice de pantofi barbatesti din piele naturala. Pentru tinutele formale, poti opta intotdeauna pentru o pereche de pantofi Oxford, cu carambii inchisi, iar pentru un look relaxat, poti alege oricand o pereche de pantofi Derby.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0