Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pastele nu este o sarbatoare doar a crestinilor

Pastele nu este o sarbatoare doar a crestinilor
Pentru crestini, Pastele este un eveniment cat se poate de real si de sacru – miraculosul triumf al vietii asupra mortii si promisiunea unei vieti noi. Desi, fara urma de indoiala, este momentul definitoriu al credintei crestine, nu numai crestinii au nevoie de Paste. Oamenii de toate confesiunile, inclusiv ateii si agnosticii, au multe de invatat de la arhetipul pascal.


Contrar opiniei populare, definirea unui eveniment sacru ca fiind un arhetip nu-l arunca in fictiune. Din contra, ridica acel eveniment la statut mitic si spune ca a contribuit fundamental la experienta umana. Un arhetip este prototipul originar perfect din care toate formele similare si asociate au fost derivate. Arhetipurile au fost prezente in psihicul uman inainte de aparitia religiei.
Pastele este prototiul perfect al triumfului asupra orice. Al vietii asupra mortii. Al binelui asupra raului. Al dragostei asupra urii. Al sanatatii asupra bolii. Al compasiunii asupra pacatului. Pastele este reflectat peste tot in natura si in puterea uluitoare de reinnoire a spiritului uman. Este evenimentul simbolic din afara noastra si dinauntrul nostru care transcende toate obstacolele spirituale, mentale si materiale. Pastele ne invata ca, daca avem suficienta credinta si curaj, transcendem lupta cu dusmanul. Pastele ne invata ca pana si cele mai convingatoare aparitii sunt adesea inselatoare. Ne invata ca viata inseamna mai mult decat ceea ce vedem. Ca si chiar atunci cand credem ca ceva s-a incheiat renaste sub o forma cu totul noua.
Arhetipul Pastelui este bine reprezentat de cautarea de oua din unele culturi. Indiferent de varsta, suntem arhetipal proiectati sa cautam premiul. Unele adancimi ale noastre asteapta acest lucru. Ne asteptam sa fim recompensati nu numai pentru ca un profet sau doi ne-a spus ca exista, ci pentru ca arhetipul Pastelui traieste in noi, amintindu-ne ca suntem mai mult decat carne, si oase, si sange puse laolalta.  
Anul acesta, sa dam la o parte piatra de pe mormantul cel putin al unei crize sau traume din viata noastra. Sa ne ridicam si sa mergem mai departe. Miracolele au loc atunci cand ne deschidem in fata lor, cand le facem loc si cand participam la crearea lor. 
Fara Paste nu exista decat moarte. Si noi tanjim dupa renastere si reinnoire. Pastele este adevarul etern disponibil tuturor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre renastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crestin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatoare

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0