Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castravetii: 10 beneficii pentru sanatate!

de Alina Negrutiu la 2018-03-15
Castravetii: 10 beneficii pentru sanatate!
Castravetii sunt una dintre cele mai cultivate legume din lume si una din cele mai bune superalimente pentru sanatatea generala. De multe ori, castravetii sunt stropiti cu pesticide, asa ca este important sa cumperi varietati organice sau, si mai bine, sa-i cultivi tu insati.


Ce beneficii au castravetii?


1.Sursa de energie - Castravetii sunt o sursa buna de vitamine B. Pune jos sucul si cafeaua si mananca, in schimb, o felie de castravete.
 
2. Rehidrateaza organismul si suplineste dozele zilnic necesare de vitamine - Castravetii contin 95% apa, mentinand corpul hidratat, ajutandu-l si sa elimine toxinele. Castravetii au cele mai multe dintre vitaminele de care avem nevoie intr-o zi. Nu uita sa nu-i cureti de coaja, caci aceasta are multa vitamina C, aproximativ 10% din doza zilnic recomandata.
 
3. Ingrijire pentru piele si par - Daca nu-ti placa sa mananci coaja, poti s-o folosesti pentru iritatii ale pielii si arsuri solare, asa cum ai folosi aloe vera. Pune o feliuta pe ochii umflati si proprietatile ei antiinflamatorii vor reduce umflatura. Siliconul si sulful din castraveti ajuta la stimularea cresterii parului.
 
4. Lupta impotriva cancerului - Castravetii sunt cunoscuti pentru faptul ca au lariciresinol, pinoresinol si secoisolariciresinol. Acesti fitonutrienti din categoria lignans reduc riscul aparitiei catorva tipuri de cancer, inclusiv cancerul de san, cel ovarian, uterin si de prostata.
 
5. Ingrijirea casei - Elimina 'ceata' de pe oglinda. Inainte de a face dus, sterge oglinda de la baie cu o felie de castravete si aceasta nu se va mai aburi. Daca vrei ca usile sa nu mai scartaie, nu le unge cu ulei, ci cu castravete.
 
6. Elimina respiratia urat mirositoare - Ia o felie de castravete si pune-o pe cerul gurii vreme de 30 de secunde. Fitonutrientii vor omori bacteriile din gura, cele care sunt responsabile cu respiratia neplacuta.
 
7. Tratament pentru mahmureala - Pentru a evita durerea de cap de dupa o petrecere de pomina, mananca cateva felii de acstravete inainte de a merge la culcare. Castravetii contin zahar, vitamine din complexul B si electroliti care readuc nutrientii necesari, reducand intensitatea mahmurelii si a durerii de cap.
 
8. Ajuta la scaderea in greutate si la digestie - Datorita numarului mic de calorii si cantitatii mari de apa, castravetele este ideal pentru cei care vor sa slabeasca. Apa si fibrele din compozitie sunt eficiente in eliminarea toxinelor din sistemul digestiv. Consumul zilnic este considerta un remediu pentru constipatia cronica.
 
9. Vindeca diabetul, reduc colesterolul si controleaza tensiunea arteriala - Sucul de castravete contine un hormon necesar celulelor pancreasului pentru a produce insulina. Cercetarile au descoperit ca un compus numit sterol poate ajuta la reducerea colesterolului. Castravetii contin mult potasiu, magneziu si fibre. Acestea regleaza tensiunea arteriala, si pe cea ridicata, si pe cea scazuta.
 
10. Promoveaza sanatatea incheieturilor, reduc durerea artritica - Castravetele este o excelenta sursa de siliciu, cuoscut pentru promovarea sanatatii prin intarirea tesutului conjunctiv. Contine si vitaminele A, B1, B6, C si D, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Cand este amestecat cu suc de morcovi, ajuta la reducerea durerilor artritice, prin scaderea nivelurilor acidului uric.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre castraveti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0