3 retete care pot fi preparate si in perioada postului
Salata de vinete si hummus. Este sezonul vinetelor proaspete romanesti. Sa coci vinete acum este o adevarata placere, mai ales pentru mirosul imbietor, sa nu mai spunem de gust, care este pur si simplu nemaipomenit. Pentru o salata de vinete cu hummus nu ai nevoie de prea mult timp, iar ingredientele potrivite ar fi:
- o vanata mai mare sau doua mai mici, curatate dupa ce au fost coapte, 2 catei de usturoi, 150 de grame de naut din conserva, 3 linguri de pasta de susan, sare, piper, coriandru sau patrunjel proaspat si o jumatate de lamaie.
Mod de preparare: Se pun in robotul de bucatarie vinetele, nautul si pasta de susan, se razuieste fin usturoiul, se adauga sarea si piperul si 2 linguri de zeama de lamaie si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Deasupra poti pune cateva fire de patrunjel si putin ulei de masline, daca iti place si asta e tot.
Tagliatelle din morcov si dovlecei cu sos de rosii. Ai nevoie de cateva legume proaspete si anume: 150 de gr de dovlecei, 150 de gr de morcovi, 90 de gr de rosii, un catel de usturoi, putin ulei de masline, sare si putin busuioc.
Mod de preparare: Se taie dovleceii in jumatate si se scot semintele din interior. Se curata morcovul si se decojeste de sus in jos in fasii subtiri. Se prepara sosul din rosie, ulei de masline, usturoi si busuioc. Da rosia prin razatoare si zdrobeste usturoiul, dupa care amesteca totul. Adauga sosul obtinut peste legumele deja taite, amesteca si adauga sare dupa gust.
Prajitura din piscoturi si jeleu de banane. Bineinteles ca este musai sa trecem in revista si ceva dulce, desertul preferat al celor mici. Pentru prajitura ai nevoie de: un pachet de piscoturi ori chiar biscuiti 3 banane coapte, un plic de gelatina, 3 lingurite de zahar vanilat, nectar ori suc de banana, nuca de cocos rasa sau ciocolata de post si o cana de frisca vegetala.
Mod de preparare: Se aseaza piscoturile pe un rand, dupa care se insiropeaza cu suc de banane. Peste primul strat de piscoturi se adauga un strat de jeleu de banana. Se adauga urmatorul strat de piscoturi, se insiropeaza, iar peste ele se adauga un strat de frisca.
Pentru jeleul de banane: pui intr-un blender bananele pisate, adaugi zeama de lamaie, iar intr-un vas termorezistent prepari gelatina, conform instructiunilor de pe pachet. Toarna gelatin peste bananele pasate si amesteca-le bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
