Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 cele mai frumoase destinatii de toamna pentru 2016

de Sunt Fericita la 2016-09-16
9 cele mai frumoase destinatii de toamna pentru 2016
Placerea de a calatori nu ar trebui sa se schimbe in functie de anotimp, destinatiile, insa, pot fi diferite. Specialistii motorului independent de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro te incurajeaza sa continui calatoriile pe timp de toamna si iti recomanda noua destinatii care se intrec in combinatii de culori precum rosu, galben si portocaliu, care te atrag intr-un cadru unic prin obiceiuri, peisaje sau evenimente locale.


1. Barcelona, Spania

Merita din plin sa te bucuri de Barcelona toamna cand canicula a disparut dar inca mai poti merge la plaja. Situat intre mare si munti, orasul Barcelona este la fel de atragator in lunile septembrie si octombrie prin amestecul sau de arhitectura gotica si moderna. Sagrada Familia si toate celelalte capodopere moderniste ale lui Gaudi te asteapta sa le admiri.  Totodata, nu rata o plimbare prin Parcul Ciutadella, oaza de linistie din centrul orasului, unde poti pregati un picnic cu produse traditionale sau poti descoperi numeroase activitati alaturi de localnici.

2. Roma, Italia

Roma este plina de situri arheologice, biserici si muzee care iti permit sa explorezi un amestec de frumusete antica si arta moderna, mai accentuate acum in lumina zilelor de toamna. Fie ca ai ajuns aici pentru un city break de weekend sau pentru o vacanta de o saptamana, lasa „Orasul Etern” sa te proiecteze in melancolia propriei istorii de peste 2800 de ani vechime.

3. Lisabona, Portugalia

Daca esti in cautarea unei destinatii accesibile, capitala Portugaliei, Lisabona, este cat se poate de ieftina acum dupa plecarea turistilor. Soarele inca straluceste toata ziua, vremea e frumoasa insa nu sufocanta, iar hotelurile si restaurantele se intrec in oferte si reduceri. Pentru a nu-ti scapa nimic din ceea ce orasul iti poate oferi, descarca ghidul virtual al Lisabonei, disponibil gratuit si in limba engleza pe iPhone.

4. Madrid, Spania

La Madrid te asteapta singurul cinematograf din Spania dedicat 100% proiectiilor documentare, Cineteca. Acesta dispune de o arhiva impresionanta care permite vizionarea a peste 7000 de filme documentare gratuit. Odata ajuns in una dintre cele mai vitalizante si populare capitale din Europa, cu siguranta nu vei rezista tentatiei de a gusta din delicioasele si ieftinele tapas, alaturi de o sangria in timp ce faci un tur al orasului la pas.

5. Toscana, Italia

Putine tari acorda atata importanta culturala recoltei de toamna precum Italia. In Toscana poti participa la vechea traditie Vendemmia (culesul viei) si afla mai multe despre vinurile locale si procesul de fabricare sau poti merge in cautarea trufelor in padurile toscane (si nu rata o portie de paste autentice cu hribi). Daca ajungi mai spre sfarsitul sezonului, vei prinde recolta de masline si, implicit, nu trebuie sa ratezi o degustare de ulei de masline proaspat.

6. Berlin, Germania

Prin culorile ei pamantii, toamna imbraca orasul Berlin intr-un stil vintage cu care le place oricum localnicilor sa se asorteze de obicei. Daca si tu impartasesti aceeasi preocupare, poti gasi obiecte second hand ascunse in piete de vechituri sau poti intra in magazine de haine vintage raspandite pe strazi. Continua plimbarea prin Berlin pentru a descoperi un numar impresionat de galerii de arta pe Auguststraße din inima Vechiului Cartier Evreiesc sau mergi la un concert la Orchestra Filarmonica din Berlin unde, uneori, intrarea este libera.

7. Lodz, Polonia

Descopera culorile de toamna ale orasului Lodz in Parcul Staromiejski. Acest oras polonez pune laolalta vechi fabrici de caramida rosie si fatade de cladiri in stil Art Nouveau peste care rebelii au stropit peisajul cu picaturi de arta stradala. Rezultatul acestui mix? Nimic mai putin decat un oras transformat intr-o adevarata galerie de arta. Iti va placea sa te plimbi de-a lungul strazii Piotrkowska in compania cladirilor pictate in diverse culori (luminate pe timp de noapte); vei avea senzatia ca, din negura tufisurilor, pot aparea oricand camere de filmat pentru a te face protagonist intr-unul din filmelele lui Roman Polanski.

8. Markt Hartmannsdorf, Austria

Terenurile sunt cultivate iar soarele atarna intr-un petic deasupra satului Markt Hartmannsdorff din landul austriac Stiria. Cei 3000 de locuitori cat insumeaza satucul nu vor face decat sa te smulga din agitatia urbana si sa te aseze apoi, bland, intr-un perfect peisaj rural inconjurat de natura. Asuma-ti luxul de a te trezi in camera primitoare a unei ferme din partea locului si afla ca zilele de toamna timpurie sunt perfecte pentru a asista la recoltarea fructelor si la alte asemenea activitati a la Morometii. Pentru a ajunge in apropiere, poti rezerva un zbor catre Graz.

9. Paris, Franta

Pe timp de toamna, orasul luminilor se priveste in propria oglinda formata din picaturile de ploaie care se lovesc de asflat. Desi in lunile septembrie si octombrie temperaturile ajung in medie la 15°C, Parisul pune la adapost, pentru cei rabdatori, romantismul si stralucirea proprie in numeroase bijuterii artistice precum Muzeul Rodin, Palais de Tokyo dedicat artei contemporane sau Musée de la Vie Romantique (Muzeul Vietii Romantice) dedicat perioadei romantice din anii 1820-1850, unde poti sa te plimbi prin sufrageriile mici sau sa petreci un timp citind o carte, stand pe o canapea in stil victorian.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre concediu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre city break

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0