Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti

Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti
Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti

Despre migdale este bine sa stiti ca sunt de mare ajutor pentru constipatie, tulburari respiratorii, tuse, probleme cardiace, anemie, impotenta si diabet. De asemenea, mentin sanatatea parului si a pielii.


Migdalele contin nutrienti extrem de importanti pentru functionarea optima a organismului: vitamina , calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc, seleniu, cupru si niacina.

Stimuleaza memoria si puterea de concentrare

Prin continutul de vitamine si minerale, migdalele contribuie la dezvoltarea si sanatatea creierului. Specialistii in nutritie afirma ca sunt un aliment esential pentru copii in procesul de crestere. Acestea contin, de asemenea, doua substante nutritive vitale pentru creier, riboflavina si L-carnitina, care stimuleaza activitatea creierului, rezultand noi cai neuronale. Mai mult, studiile au aratat ca uleiul de migdale este nutritiv, fiind excelent pentru functionarea sistemului nervos si pentru sanatatea generala de sanatate.

Regleaza nivelul de colesterol

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba romana clasa a VI-a


Copilul dvs are examen de Evaluare Nationala la sfarsitul clasei a VI-a Pregatiti-l de nota 10 Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri serioase pe care ulterior se poate construi o...

Oferta Speciala
valabila 48h


Consumul regulat de migdale ajuta la cresterea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) si reduce nivelul de lipoproteine ​​cu densitate joasa (LDL). Acest echilibru este vital pentru mentinerea nivelului de colesterol la limite normale.

Protejeaza oasele

Migdalele sunt o sursa excelenta de fosfor, despre care se stie ca are un impact considerabil asupra rezistentei si durabilitatii oaselor si a dintilor, prevenind in acelasi timp artrita si osteoporoza .

Mentin sanatatea inimii

Grasimile nesaturate, proteinele ​​si potasiul din compozitia migdalelor au un rol esential in sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient si reduce riscul de atac de cord, in timp ce potasiul regleaza tensiunea arteriala. Migdalele contribuie la reducerea nivelulului de proteina C reactiva, care cauzeaza inflamatii arterelor.

Migdalele sunt, de asemenea, o sursa importanta de acid folic. Prin urmare, acestea contribuie la reducerea nivelului de homocisteina, care creste enorm riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, dementa si depresie.

In plus, flavonoide impreuna cu vitamina E formeaza un scut impotriva deteriorarii peretelui arterial. Cercetarile arata ca un consum moderat de migdale poate imbunatati functia vasculara. Celelalte elemente nutritive pastreaza, de asemenea, organismul echilibrat.

Fortifica sistemul imunitar

Prin continutul de antioxidanti, migdalele combat radicalii liberi care afecteaza celulele si duc la aparitia bolilor cronice. De exemplu, vitamina E ne protejeaza de cancer si boli de inima. Cercetarile au aratat ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina E in organism au cu 30-40% mai putine sanse de a suferi de boli de inima.

Asigura o piele frumoasa si sanatoasa

Beneficiile in ceea ce priveste sanatatea pielii sunt bine cunoscute, si uleiul de migdale este adesea recomandat pentru sanatatea si frumusetea pielii. Laptele de migdale, adaugat in produsele de infrumusetare, hidrateaza pielea in profunzime.

Reduc inflamatia

Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.

Cresc energia

Prezenta manganului, cuprului si riboflavinei din migdale ajuta la producerea de energie si cresterea ratei metabolice. Constituie o gustare sanatoasa la birou.

Previn malformatiile congenitale

Migdalele contin acid folic, care ajuta la reducerea incidentei malformatii congenitale la nou-nascuti. De asemenea, stimuleaza cresterea celulara si formarea tesuturilor. Doctorii prescriu in mod regulat suplimente de acid folic pentru femeile gravide pentru a asigura dezvoltarea adecvata a tubului neural al bebelusului.

Contribuie la pierderea in greutate

Fibrele dietetice din migdale contribuie, de asemenea, la mentinerea senzatiei de satietate. Studiile au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.

Remediu pentru constipatie

Migdalele sunt bogate in fibre si ajuta la prevenirea constipatiei. Cu toate acestea, este important sa se bea o cantitate semnificativa de apa pentru a accelera procesul digestiv.
Deoarece contin oxalati, cei care au probleme cu rinichii sau vezica biliara trebuie sa evite consumul de migdale.

Previn boala Alzheimer

Nu in ultimul rand, putem reduce riscul de boala Alzheimer prin consumul de migdale, deoarece au efecte pozitive asupra activitatii neuronale.

Sursa: www.organicfacts.net
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 4 =

Cele mai citite articole

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...
Instabilitatea economica si schimbarile climatice sunt doua motive pentru care bicicleta reprezinta ...
Te afli intr-o relatie cu o persoana la care tii foarte mult sau deja ai ajuns sa o iubesti ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ilie – eu doresc să-mi găsesc, Pentru un Regim Vegan, DATE serioase, clare, ...
Vreau un regim dupa care nu mi se face foame, nici pofta de dulce si care sa ma slabeasca in loc sa ...
Cea mai buna apa este borsec apa minerala
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0