Daca nu ati avut ocazia sa-l gustati, aflati ca este dulce, usor picant, cu o textura moale.
In supermarket, pretul acestor fructe variaza intre 2 si 4 lei bucata. Arata ca o rosie necoapta si are gust de pepene galben.
Este bogat in vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C, sodiu, potasiu, magneziu, seleniu. Se recomanda a se consuma cu tot cu coaja deoarece este bogata in antioxidanti.
Prin continutul de vitamina A imbunatateste vederea. De asemenea este util in preventia degenerescentei maculare si a cataractei.
Datorita continutului de potasiu, fructul protejează inima, controland presiunea arteriala.
Fructele proaspete contin compusi antioxidanti, cum ar fi vitamina A, beta-caroten, licopen, luteina. Impreuna, acestia actioneaza ca protectori impotriva radicalilor liberi.
Trebuie sa mai spunem faptul ca fructul kaki ne protejeaza impotriva cancerului. Citeste mai multe detalii pe www.alegesanatos.ro
Cum se mananca fructul Kaki:
1. Se taie pe verticala.2. Se feliaza jumatatile taiate anterior (asa cum taiem rosiile).
Beneficiile pentru sanatate ale fructelor persimmon:
1. Fructele sunt sarace in calorii (70 calorii/100g) si au un continut scazut de grasimi. Constituie o sursa foarte buna de fibre dietetice. 100 g de fruct asigura 9.5% din aportul zilnic de fibre.2. Mai contin flavonoizi si antioxidanti (catechine si gallocatechine), compusi antitumorali – acid betulinic. Catechinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antiinfectioase, antiinflamatorii si antihemoragice.
3. Fructele proaspete contin antioxidanti, cum ar fi vitamina A, betacaroten, licopen, luteina, zeaxantina si criptoxantina. Impreuna, acesti compusi actioneaza ca protectori impotriva radicalilor liberi (despre care se stie ca imbatranesc pielea).
4. Zeaxantina, un important carotenoid ajuta la prevenirea bolilor oculare care apar odata cu inaintarea in varsta.
5. De asemenea, este o sursa foarte buna de vitamina C, un alt antioxidant puternic. Consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si il protejeaza impotriva radicalilor liberi.
6. Fructele contin complexul vitaminic B (acidul folic, piridoxina, tiamina). Aceste vitamine au un rol important in numeroase functii metabolice din organism.
7. Fructele proaspete contin, de asemenea, si minerale, cum ar fi potasiu, mangan, cupru si fosfor.
Persimmons pot fi consumate proaspete, uscate, fierte.
Fructele uscate sunt, de asemenea, folosite ca gustari sau utilizate in deserturi (fursecuri, prajituri, budinci).
In infograficul urmator va prezentam mai multe informatii despre beneficiile consumului de fructe
Sursa: www.nutrition-and-you.com
Sursa foto: www.bien-etre-au-naturel.fr
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
