Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie
S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

Urzicile, stevia, spanacul, loboda, usturoiul verde si leurda sunt doar cateva dintre verdeturile care imunizeaza si energizeaza organismul. Primavara este anotimpul ideal pentru a elimina toxinele din organism.


Urzicile au actiune remineralizanta si vitaminizanta si astfel combat astenia, accelereaza metabolismul, curata sangele avand efect detoxifiant, activeaza regenerarea tesuturilor.

"Primavara e anotimpul verdeturilor si n-ar fi rau sa profitam, chiar daca nu simtim o atractie deosebita pentru frunze. Nu iubim cruditatile din instinct, asa ca trebuie sa ne autoeducam ca sa ne placa.", spune nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Stevia contine minerale esentiale pentru buna functionare a organismului: calciu, magneziu, fier si potasiu. Este indicata in hipertensiune arteriala, ateroscleroza, constipatie.

Salata verde, prin continutul de vitamina C, E, B6 si acid folic mentine un sistem imunitar sanatos si reduce riscul de obezitate, boli cardiace si boli cronice.

Ceapa si usutoriul verde curata sangele de toxine, impiedica retentia apei in organism si sunt ideale in salate, supe sau ciorbe.

Loboda este plina de vitamina C si fier, previne astenia de primavara, vindeca afectiunile pulmonare si durerile de stomac.

Spanacul asigura organismului necesarul de fier, calciu, beta caroten si vitamina K, reduce riscul de accident vascular si creste rezistenta vaselor sanguine.

Stevia, urzicile, leurda, mararul, patrunjelul, leusteanul sunt adevarate medicamente naturiste, reduc colesterolul si stimuleaza buna functionare a metabolismului.

"Trebuie sa mancam legume pentru ca sunt si sanatoase si dietetice. Trebuie sa invatam sa ne placa verdeturile astfel incat farfuria si implicit burta noastra sa fie pline, fara risc pentru silueta. Stomacul nu stie sa numere caloriile, el doar cantareste mancarea, deci nu poate face diferenta intre 300 ml de apa (0 calorii) si 300 ml ulei (2700cal!). Metabolic insa e mare diferenta daca umplem burta cu un castron de salata sau cu un calup de salam/cascaval", mai spune nutritionistul.





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre urzici

Spune-ne opinia ta despre "S-a dat startul detoxifierii de primavara: ce alimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie"



3 + 6 =

Cele mai citite articole

In momentul in care vremea se raceste sau se incalzeste brusc, foarte multe persoane acuza dureri ...
Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic in functie de sezon, iar meniul nostru ...
Potrivit unei noi cercetari, bauturile dietetice sunt responsabile de aparitia obezitatii si a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Uneori imi pare ca acesti copii sunt dotati cu un alt fel de creier. I-am observat si ca parinte si ...
Caut articole care sa spuna mai mult decat du-te la psiholog. Parintii au nevoie si de sfaturi ...
ce opinie sa am daca acum citesc articolul.o parere foarte buna ,buna ,proasta sau foarte proasta ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton