Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yoga si meditatia: exercitiu practic pentru incepatori

de Sunt Fericita la 2017-05-15
Yoga si meditatia: exercitiu practic pentru incepatori
Practica yoga se adreseaza oricui, insa scopurile difera foarte mult de la o persoana la alta. Unii aleg sa faca yoga pentru a pierde in greutate, altii aleg meditatia pentru a elimina gandurile negative si stresurile, pentru a-si consolideze relatia cu Divinitatea , etc.


"(...) De cele mai multe ori, argumentul este unul ce tine de imbunatatirea aspectului fizic sau flexibilitate. Si nu este nimic gresit, deoarece este primul pas. Intotdeauna primul pas trebuie sa fie cel mai simplu, pentru a ajunge sa descoperi, sa cunosti, sa iti placa, sa te pasioneze si sa doresti sa evoluezi”, declara profesorul Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy.

Totodata, specialistul afirma ca practicantii constata, dupa mai putin de o luna, ca yoga nu reprezinta doar exercitii fizice, ci mai ales concentrare pe respiratie, senzatii si emotii.

“Odata ce depasim stadiul fizic al practicii, ne vom initia intr-o calatorie complexa si extrem de frumoasa, in care vom ajunge sa cunoastem si sa infruntam temerile noastre cele mai profunde, dar sa ne si bucuram de cele mai importante valori cu care ne-a inzestrat Natura”, explica profesorul de yoga.

Cum se mediteaza? Un exemplu de meditatie

Exista o singura regula clara, specificata de catre toti meditatorii de top, initiati si maestri: aceea de a avea coloana vertebrala dreapta si perpendiculara pe podea, ca si cand ar fi o punte de legatura intre Pamant si Cer.

“In timpul acestui tip de meditatie, este necesara postura corpului dreapta, activa, iar ca spatiu, putem alege natura (plaja sau iarba), podeaua, patul sau canapeaua. Pozitia picioarelor este una reconfortanta, fie ca stam cu picioarele incrucisate, turceste sau in posturi Hatha Yoga destinate meditatiei, fie asezati pe un scaun, evitand insa sa ne rezemam spatele.

Pozitia palmelor difera de la caz la caz, in functie de ceea ce vrem sa obtinem; fie plasam palmele impreunate in mudra specifica lui Buddha – intotdeauna cu palma dreapta deasupra si degetele mari unite, iar celelalte patru odihnind in poala sub nivelul ombilicului – fie ca sunt asezate pe genunchi, cu palmele in sus, sau in diferite mudra (gesturi) ce atrag energie, aduc emotii si efecte specifice.

Odata respectati pasii de baza, meditatia incepe printr-o relaxare profunda, prin exercitii de urmarire a respiratiei si focalizare asupra gandurilor si emotiilor. Liderul spiritual Dalai Lama, pe care am avut deosebita onoare de a-l cunoaste personal intr-o calatorie initiatica in India, adauga la toate acestea necesitatea contemplarii cu ochii semi-deschisi asupra unui obiect exterior, cat mai simplu pentru inceput, plasand limba undeva in cerul gurii, deasupra dintilor.

Meditatia poate dura de la 10 minute la cateva ore, in functie de timpul disponibil, urmarind ca prin acea contemplatie, sa ajungem sa ne golim mintea de ganduri si de a ajunge la o stare de calm interior. Aceasta va duce la eliminarea rapida a stresului, imbunatatirea calitatii somnului, cresterea capacitatii de concentrare, sau focalizare a mintii, precum si la o stare emotionala optima”, conchide Dana Tupa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0