Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varza rosie - prieten de nadejde pe timpul iernii

de Sunt Fericita la 2018-02-15
Varza rosie - prieten de nadejde pe timpul iernii
Varza rosie se gaseste din belsug in anotimpul rece si este bine sa fie inclusa in alimentatia de zi cu zi, deoarece, prin continutul sau bogat in pigmenti antioxidanti, vitamine si minerale, este una dintre legumele de baza care suplinesc, in aceasta perioada, fructele si legumele specifice sezonului cald.


Ce contine varza rosie?

Vitamine: vitaminele A si E in concentratii mari pentru o leguma: 250 – 350 grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamine A si E. Acest lucru este valabil atat pentru varza alba, cat si pentru varza rosie.

Vitamine din complexul B – varza (atat cea alba, cat si cea rosie) contine o mare parte dintre vitaminele din complexul B, dar concentratia in aceste vitamine nu este la fel de ridicata ca in cazul surselor de vitamina B de origine animala.

Vitamina C – in cazul acestei vitamine, exista odiferenta semnificativa de concentratie intre varza rosie si cea alba: varza rosie este de 4-6 ori mai bogata in vitamina C fata de varza alba. (Concentratia in vitamina C a verzei rosii este superioara celei din kiwi).
Prin fierbere, vitamina C este distrusa partial sau total (in functie de durata de fierbere).

Minerale – varza rosie si cea alba reprezinta surse complexe si bogate de minerale, de aceea varza joaca rolul de leguma mineralizanta. Dintre mineralele continute, se evidentiaza potasiul (concentratia, in jur de 280 mg la 100 g, este apropiata de cea a bananelor), magneziul, fosforul, calciul si sulful. Din pacate, concentratia destul de ridicata de sulf a verzei poate provoca flatulenta (chiar si in cazul consumului de varza cruda).

Antioxidanti – principalii antioxidanti din varza rosie sunt pigmentii violet-rosii – antocieni si resveratrol. Fibre – varza este o leguma bogata in fibre, facilitand tranzitul intestinal.

Varza rosie si beneficiile sale

Varza rosie este unul dintre alimentele eficiente in prevenirea cancerului, datorita combinatiei dintre pigmentii continuti si vitamine (fibrele contribuie si ele la reducerea riscului cancerului de colon).

Vitaminele si pigmentii sai protejeaza sistemul cardiovascular si, in primul rand, inima. Varza rosie este foarte recomandata atat in scop de prevenire a afectiunilor cardiovasculare, cat si cardiacilor. Prin antioxidantii continuti, cantitatea redusa de energie furnizata si fibrele sale, varza rosie previne diabetul si ajuta la incetinirea evolutiei bolii.

Varza rosie creste imunitatea organismului, in primul rand datorita vitaminei C continute. Este indicata in dietele de slabire, datorita proprietatilor de diuretic bland si laxativ bland si datorita raportului destul de bun, printre legumele din care se prepara salatele, dintre proteine si calorii la 100 de grame (2 grame proteine/ 34 calorii). Sucul de varza rosie este recomandat in cazul gastritei si al ulcerelor. Pentru a beneficia de calitatile sale, consumati varza rosie cruda. Daca doriti sa slabiti, este bine sa includeti varza rosie (tot cruda, sub forma de salata, cu putin otet si, eventual, ulei de masline) in dieta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza alba

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastrita

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0