Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente care iti pot afecta inteligenta

10 alimente care iti pot afecta inteligenta
Pe langa super-alimentele recomandate in alimentatia zilnica, pline de substante nutritive, vitamine si minerale, care ajuta la functionarea normala a organismului, exista si altele cu efecte negative asupra functiillor creierului. Nutritionistii ne recomanda sa le consumam cu moderatie pentru ca ne pot afecta memoria. Acestea fiind spuse, iata 10 alimente care iti afecteaza inteligenta, incet, dar sigur.


Fitnea.com prezinta 10 alimente pe care nutritionistii ne recomanda fie sa le evitam, fie sa le consumam in cantitati moderate, pentru a nu afecta memoria.
Produse care contin zahar
Produsele care contin zahar iti vor afecta negativ atat functionarea organismului, cat si capacitatea de memorare. Consumul de zahar pe termen lung poate duce la o serie de probleme neurologice, afectand creierul.
Mai mult decat atat, zaharul scade capacitatea de a invata, de aceea este recomandat sa se evite dulciurile, siropul de porumb si alimente bogate in fructoza.
Alcool
Se stie ca alcoolul afecteaza ficatul si scade capacitatea de a gandi clar.
Fast food
Un studiu recent realizat la Universitatea din Montreal a aratat ca mancarea de tip fast-food contine substante daunatoare care pot determina schimbari bruste de comportament.
In plus, mancarea fast-food afecteaza si productia de dopamina, o substanta importanta care induce starea de fericire. Ba mai mult, dopamina ajuta foarte mult si functia cognitiva, capacitatea de invatare, motivatia si memoria.
Alimente prajite
Aproape toate produsele prajite contin chimicale, aditivi, coloranti, conservanti, iar toate acestea pot afecta negativ functiile cognitive.
Alimentele prajite distrug incet celulele nervoase ale creierului. Unele uleiuri sunt mai periculoase decat altele, iar uleiul de floarea-soarelui este printre cele mai toxice.
Alimente procesate sau semipreparate
Ca si alimentele prajite, si produsele procesate si semipreparatele afecteaza negativ sistemul nervos central, crescand riscul afectiunilor degenerative a creierului, cum ar fi boala Alzheimer.
Alimente foarte sarate
Cu totii stim ca produsele sarate pot creste tensiunea arteriala, fiind daunatoare sistemului cardiovascular. Potrivit studiilor realizate de cercetatori, alimentele care contin cantitati mari de sare afecteaza functia cognitiva.
Cereale cu zahar
Cu exceptia cerealelor integrale care sunt bogate in fibre, toate celelalte tipuri au un impact negativ asupra functionarii creierului si asupra sanatatii. Consumandu-le in mod regulat, risti ca organismul tau sa imbatraneasca mai repede si sa te confrunti cu pierderi de memorie. Acestea fiind spuse, incearca sa consumi cat mai des la micul dejun un iaurt cu cereale integrale.
Mezeluri
Evita salamul, crenvurstii, parizerul, carnatii etc. Mai e nevoie sa-ti spun cat sunt de daunatoare?
Grasimile trans
Grasimile trans cresc colesterolul rau si au efecte negative asupra corpului. Consumate timp indelungat, grasimile trans duc chiar la micsorarea creierului.
Indulcitori artificiali
Cand esti la dieta, nu te gandi ca inlocuind zaharul cu indulcitorii artificiali vei slabi peste noapte. Desi este adevarat ca inducitorii artificiali contin mai putine calorii, ei iti fac mai mult rau decat bine.
Folositi in exces pe o perioada lunga de timp, pot provoca leziuni ale creierului si diminua capacitatile cognitive.
Alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice - toate aceste afectiuni au la baza alimente pline cu aditivi, pe care le consumam cu inconstienta zi de zi. Ne otravim singuri cu stabilizatori, coloranti, emulgatori, spumanti, indulcitori si conservanti periculosi care se gasesc din abundenta in produsele din rafturile magazinelor.
Iata un ghid care prezinta in amanunt Cele mai periculoase E-uri din Romania si efectele ingerarii lor asupra organismului!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fast food

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0