Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 Reguli sanatoase de alimentatie

de Sunt Fericita la 2019-09-11
10 Reguli sanatoase de alimentatie
Multi dintre noi credem ca stim ce si cum sa mancam, insa specialistii in nutritie ne contrazic si o fac chiar cu argumente. Mancam intotdeauna pe fuga din cauza lipsei de timp, apelam si la alimente nesanatoase crezand ca o data nu se pune si in felul acesta ajungem sa ne transformam dieta alimentara intr-una deficitara. Pentru o alimentatie sanatoasa, iata ce reguli alimentare trebuie sa urmezi!


Atunci cand ne dorim sa urmam o dieta alimentara sanatoasa exista si cateva reguli pe care trebuie sa le respectam. Sa ne obisnuim sa mancam in fiecare zi la ore fixe, dar si sa nu mancam seara prea tarziu sunt doar cateva dintre aspectele importante de care orice persoana trebuie sa tina cont. Ti-am pregatit mai jos o lista cu 10 reguli utile de alimentatie!

 
  • Mananca micul dejun. Cea mai importanta si consistenta masa a zilei este micul dejun. Dimineata, organismul poate asimila mult mai usor alimentele, iar tu vei avea o zi plina de energie.

 
  • Nu bea apa in timpul mesei. Daca vei consuma lichide in timpul mesei vei ingreuna functionarea digestiei si imediat dupa masa vei avea un disconfort la nivel abdominal. Este recomandat sa bei apa inainte cu 30 de minte de masa ori dupa 30 de minute de la terminarea mesei.

  • Mananca incet. Daca mesteci repede si nu savurezi gustul preparatelor, vei fi tentat sa mananci mai mult decat este cazul deoarece nu vei simti senzatia normala de satietate. 

 
  • Nu te culca imediat dupa masa. Chiar daca stim ca cel mai dulce este somnul dupa masa, evita sa mananci seara tarziu, inainte de somn. Ultima masa a zilei trebuie luata cu cel putin 3 ore inainte de culcare.

 
  • Evita alimentele procesate termic. Stim, alimentele congelate se prepara repede si sunt si extrem de gustoase, insa nu sunt deloc sanatoase. Evita sa consumi produse congelate ori alimente deja preparate, daca nu stii ce ingrediente au in compozitie. Poti gasi aici o lista cu alimentele congelate pe care nu este recomandat sa le consumi. 

 
  • Mananca zilnic la aceleasi ore. Incearca sa iti creezi un program de mese si pe cat posibil sa il respecti. Mancatul zilnic la aceleasi ore iti va obisnui organismul cu un program sanatos de odihna si hrana.

 
  • Mananca masa principala la ora pranzului. Imediat dupa micul dejun, pranzul este urmatoarea cea mai consistenta masa. Incearca sa consumi alimente bogate in proteine si vitamine pentru a-i furniza organismului aportul zilnic necesar.

 
  • Alterneaza alimentele. Chiar daca legumele sunt sanatoase, incearca sa le alternezi si cu alte alimente. Organismul are nevoie de mai multe substante nutritive, asa ca nu consuma in fiecare zi aceleasi alimente. Iti poti face meniuri saptamanale in care sa iti stabilesti meniul pentru fiecare zi.

 
  • Nu consuma alimente prea calde ori prea reci. Alimentele fierbinti pot duce la distrugerea mucoasei gastrice si degradarea papilelor gustative, asa ca incearca sa consumi alimentele si lichidele la temperatura camerei ori foarte usor incalzite.

 
  • Bea apa calda cu lamaie dimineata. Dimineata, inainte de micul dejun, o ceasca de apa calda cu lamaie iti va curata mucusul acumulat peste noapte. 
     
Tine cont de aceste reguli simple si vei vedea imbunatatiri in starea ta genereala de sanatate.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.44 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0