Papadie
Ceaiul din frunze de papadie, flori sau radacini activeaza procesul digestiv. Este recomandat a fi utilizat cu precautie in cazul in care suferiti de gastrita hiperacida, ulcer, substantele din papadie putand agrava aceste boli.
Frunzele pot fi folosite la prepararea salatelor, aduc un aport mare de vitamine (A, B, C, D). Radacinile au efect sudorific, depurativ, tonic si diuretic, stimuland digestia.
Tarhon
Specialistii spun ca tarhonul provine din zona Caucazului. Frunzele pot fi folosite in salate, fiind foarte aromate. Sunt utile in cazul durerilor abdominale. Poate fi consumat si sub forma de ceai, folosind 2-3 lingurite la o cana cu 200 ml apa fierbinte.
Pelin
Pelinul creste in zonele de deal si campie. Trebuie stiut ca trateaza afectiunile aparatului digestiv, are proprietati tonice si antibacteriene. Amelioreaza durerile de stomac iritante.
Marar
Mararul este o alta planta recomandata pentru problemele digestive (ulcer, enterocolite, diaree). Ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv prin protejarea muscoasei gastrice. Pentru a scapa de neplacerile cauzate de o masa copioasa, bea ceai de marar.
Fenicul
Feniculul este o planta aromatica folosita ca remediu pentru problemele digestive. Acesta contine uleiuri esentiale care cresc apetitul si stimuleaza secretia de enzime digestive. Anetolul, principala substanta activa din semintele de feniculusureaza spasmele tractului digestiv. Este utilizat pentru indigestii, constipatie, dureri abdominale. Are proprietati diuretice, ajutand la eliminarea toxinelor.
Gentiana
Gentiana este are proprietati tonice, iar in scopuri medicinale se utilizeaza radacina pentru a stimula apetitul. Radacina fermentata mai este folosita in industria bauturilor alcoolice.
Menta
Menta, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale este folosita cu succes in cazul indigestiilor, infectiilor gastro-intestinale, balonarii. Frunzele de menta sunt utilizate fie sub forma de infuzie sau sub forma de pulbere. Pentru infuzie, puneti o lingurita de frunze uscate la 200 ml de apa fierbinte, lasati la infuzat si beti doua-trei cani pe zi. Pentru un efect terapeutic maxim, ceaiul se bea neindulcit.
Rozmarin
Rozmarinul, planta cunoscuta de secole, are efecte purificatoare, antiseptice, actiune antifebrila, diuretica (stimuleaza secretia renala si detoxifiaza organismul). Calmeaza durerile musculare si reduce durerile digestive. Acesta imbunatateste respiratia, stimuleaza fluxul de sange si sistemul nervos.
Cicoare
Cicoarea stimuleaza functille hepatice, digestive si renale. Este folosita, de asemenea, pentru tratarea acneei, dischineziei biliare si constipatiei cronice. In industria alimentară este utilizata pentru prepararea cafelei de cicoare.
Dafin
Frunzele de dafin au efect antiseptic, expectorant fiind eficiente impotriva balonarii. Sunt foarte bogate in ulei esential, tanin si alte substante amare. Pentru uz intern se prepară o infuzie din 30-40 g de frunze la un litru de apă. Ceaiul se bea inainte de masa.
Cimbru
Datorita proprietatilor amare stimuleaza apetitul si imbunatateste functiile hepatice.
Uleiul volatil de cimbru contine timol, carvacrol, linalol si cineol. Acesta actioneaza ca un tonic digestiv antispastic si antiseptic, fiind eficiente impotriva balonarii. Favorizeaza digestia, previne formarea gazelor intestinale si apara mucoasa gastrica.
In Infograficul urmator gasiti cele mai folosite 20 de ceaiuri din plante
Foto: www.mywholefoodromance.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.79
din 5
- 24 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!