Descriere: Planta cu flori galben-aurii, din care se prepara unguente si ceaiuri medicinale.
Afla cum se prepara corect ceaiul de sunatoare!
Se toarna 250 ml apa clocotita peste o lingurita de flori si/sau frunze. Se lasa acoperit 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga miere si lamaie. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 2-3 ori pe zi ( dupa fiecare masa).Mai multe informatii despre beneficiile si afectiunile tratate cu ajutorul ceaiurilor gasiti in articolul Ceaiuri din plante naturale>>
Beneficiile ceaiului de sunatoare
1. Este recomandat sa consumi ceai de sunatoare atunci cand esti foarte agitata.2. Ceaiul de sunatoare are o influenta pozitiva asupra stomacului pentru ca reduce aciditatea gastrica si sustine functionarea normala a ficatului.
3. Sunatoarea are actiuni antidepresive, antivirale, antiinflamatorii, diuretice, antiseptice, astringente, cicatrizante.
4. Ceaiul de sunatoare se administreaza cu succes in cazul problemelor vezicii biliare.
5. Ca uz extern, sunatoarea este apreciata datorita proprietatii de a calma durerile. Uleiul de sunatoare cicatrizeaza arsurile.
6. Este benefica pentru refacerea echilibrului hormonal si a sistemului nervos. Amelioreaza starile de anxietate, imbunatatind calitatea somnului.
7. Consumul regulat de ceai de sunatoare regleaza circulatia sangelui.
8. Ceaiul de sunatoare combate depresia. Incercati sa beti ceai de sunatoare un timp indelungat.
9. Sunatoarea poate fi utilizata sub forma de gargara pentru tratarea durerilor de dinti si inflamatiile gingiilor.
10. Compresele cu ceai de sunatoare au o actiune stimulatoare pentru tenurile imbatranite si uscate.
11. Contribuie la o relaxare optima si mentine buna dispozitie.
Efecte secundare si contraindicatii
Nu este recomandat sa bei ceai de sunatoare daca iei contraceptive orale. Tinctura de sunatoare poate inhiba efectul unor antidepresive si anticoagulante. Consumat in exces, ceaiul de sunatoare are urmatoarele efecte secundare: anxietate, senzatia de uscaciune a gurii, oboseala, ameteli, dureri de cap, disconfort gastric.Un vechi proverb spune este mult mai usor sa previi, decat sa vindeci. Datorita proprietatilor curative, plantele medicinale trateaza si vindeca numeroase afectiuni precum bronsita, tuse seaca, constipatie, anemie, insomnie, stres, dermatite, arsuri, degeraturi etc.
Afla mai multe detalii despre puterea vindecatoare a plantelor medicinale si ce preparate naturale poti folosi>>
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.98
din 5
- 646 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!