Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Glicemia poate fi reglata prin reducerea carbohidratilor din dieta

de Sunt Fericita la 2019-10-01
Glicemia poate fi reglata prin reducerea carbohidratilor din dieta
Mancarea potrivita iti poate asigura starea de sanatate mai buna de-a lungul timpului, iar oamenii de stiinta ne arata ca putem controla glicemia prin reducerea carbohidratilor din dieta.


Despre carbohidrati trebuie sa retinem ca pot fi buni sau rai. Trebuie sa stim sa-i alegem. Carbohidratii cu eliberare prelungita sunt asa numitii carbohidrati buni in timp ce aceia cu eliberare rapida (zaharul simplu sau din alimente prea procesate) nu sunt tocmai buni.
 
Constatarea cu privire la faptul ca glicemia poate fi reglata prin reducerea carbohidratilor din dieta apartine oamenilor de stiinta de la Spitalul Bispebjerg care impreuna cu Universitatea Aarhus si Universtatea Copenhaga au adus aceasta concluzie in fata publicului. 
 
Terapia nutritionala este importanta pentru a trata optim diabetul de tip 2, dar recomandarile nu sunt intotdeauna clare. Pentru cei care sufera de diabet zaharat de tip 2 se recomanda deseori o dieta pentru scaderea in greutate care poate contine multi carbohidrati cu un indice glicemic scazut. Un aspect important in tratarea diabetului de tip 2 este capacitatea pacientului de a-si regla nivelul de zahar din sange, iar noile cercetari indica ca o dieta cu un continut redus de carbohidrati si cu o pondere crescuta de proteine si grasimi imbunatateste aceasta capacitate. In plus, astfel sunt reduse si grasimile hepatice, fapt ce are un efect benefic asupra metabolismului in cazul oamenilor diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2.
 
Specialistii sustin ca prin reducerea carbohidratilor si prin marirea consumului de proteine si grasimi, poate fi tratata hiperglicemia, dar poate fi scazut si continutul de grasimi hepatice.
 
Conform studiului, o dieta cu un continut redus de carbohidrati, un continut ridicat de proteine si o crestere moderata de grasimi imbunatateste controlul glicemic prin reducerea zaharului din sage dupa mese, iar acest obicei alimentar este benefic pentru pacientii diagnosticati cu diabet zahar de top 2. 
 
Atentie! Acest tip de dieta propus in urma descoperirilor facute de cei mentionati mai sus nu ajuta si la pierderea de kilograme acumulate de-a lungul vietii.
 
Studiul a fost efectuat pe 28 de pacienti si a durat 12 saptamani. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet zaharat de tip 2

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0