Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 reguli de aur pentru a gati sanatos

de Alina Ilie la 2015-04-06
5 reguli de aur pentru a gati sanatos
In opinia nutritionistului Nicolae Hancu, pentru prepararea hranei este important sa folosim alimente sanatoase. Gatite adecvat, alimentele pe care le consumam ne ofera o multime de beneficii.


Pentru ca substantele nutritive din alimente sa fie asimilate de organism, trebuie sa respectam anumite reguli de preparare. In acest sens, medicul nutritionist Nicolae Hancu spune ca este foarte importanta temperatura de gatit (cu cat este mai mare cu atat vitaminele sunt distruse).

"Pentru ca preparatele pe care le gatim sa isi pastreze calitatea esentiala, respectiv pentru a ramane sanatoase si dupa preparare, trebuie sa respectam o serie de reguli gastrotehnice. De exemplu, tehnicile de preparare a mancarurilor, preferate si recomandate de noi, ca nutritionisti, includ pregatirea carnii si legumelor pe gratarul electric, in cuptor, prin fierbere sau in vasele de gatit la aburi. Pastele ar trebui fierte, insa nu trebuie sa se inmoaie complet, acest detaliu fiind important pentru reducerea indicelui glicemic al pastelor si al orezului. Nu in cele din urma, conservarea fructelor si legumelor trebuie sa fie facuta prin congelare sau deshidratare'', a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Haideti sa vedem care sunt cele 5 reguli de aur pentru a gati sanatos:

1. Nu lasa mancarea gatita mai mult de doua ore la temperatura camerei, deoarece riscul de alterare este ridicat.

2. Nu decongela alimentele si apoi sa le recongelezi.

3. Prepararea termica trebuie sa fie facuta la temperaturi adecvate, respectiv 65°C pentru peste si la minim 80°C pentru carnea de pui, porc sau vita.

4. Spala bine fructele si legumele inainte de consumarea lor.
 
5. Pentru aromatizarea mancarii, foloseste condimente proaspete.

Foto: www.rhintkitchen.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de pui

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0