Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bun untul si cum sa-l mananci mai mult

de Alina Negrutiu la 2014-06-11
De ce este bun untul si cum sa-l mananci mai mult
Untul, lung demonizata grasime, a revenit in gratiile nutritionistilor. Datorita faptului ca lumea stie acum ca grasimile trans sunt nesanatoase, consumatorii educati folosesc mai mult aceasta grasime traditionala. Untul, in special cel pasteurizat, organic, este bogat in multi nutrienti esentiali. Contarr credintei populare, grasimile saturate din unt nu contribuie la amplificarea bolilor de inima.


Untul are chiar puteri protectoare impotriva catorva boli. In Suedia, de exemplu, s-au modificat recent liniile directoare in domeniul sanatatii publice si populatiei i s-a recomandat sa includa in dieta mai multe grasimi saturate si mai putini carbohidrati procesati.
De ce corpul nostru are nevoie de unt
Untul este o sursa excelenta de vitamine A, D, E si K2 solubile in grasimi, necesare pentru multe functii ale organismului. Contine si minerale, cum ar fi manganu, crom, zinc, cupru, iod si seleniu.
Untul preparat din lapte de vaca ce a consumat iarba are si acid linoleic conjugat care protejeaza de cancer si ajuta organismul sa dezvolte muschi, nu grasime. Untul contine colesterol sanatos necesar pentru sanatatea sistemului intestinal, cerebral si nervos.
Glycosphingolipidele, un tip special de acid gras din unt, protejeaza impotriva infectiilor gastrointestinale. Osubstanta asemanatoare unui hormon, factorul Wulzen, previne artrita si rigiditatea incheieturilor. Aceasta substanta este distrusa prin pasteurizare si poate fi gasita in unt crud si smantana. Grasimile saturate si nutrientii din unt protejeaza impotriva astmului, dar si al inefrtilitatii.
Untul pasteurizat are un raport excelent intre acizii grasi omega-3 si omega-6. acizii grasi omega-3 actioneaza antiinflamatoriu si sunt importanti pentru sanatatea inimii si a mintii.
Cum sa incluzi mai mult unt in dieta
1. Foloseste unt la copt
2. Adauga unt la legume
3. Topeste unt si pune peste floricele
4. Pune unt in cafea
5. Amesteca unt cu smoothie-uri
6. Pune unt pe biscuiti/paine
7. Asezoneaza pestele cu unt si plante aromatice
8. Topeste unt pe paste

Sursa: naturalnews.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016