Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla cu fondurile de pensii si cum este afectata pensia, de scadera burselor

Ce se intampla cu fondurile de pensii si cum este afectata pensia, de scadera burselor
ortofoliul de actiuni al fondului de pensii ING, cel mai mare de pe piata locala, a pierdut circa 23,4% din valoare in trimestrul al treilea (T3), adica in bani circa 79 mil. lei (18,4 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza structurii detaliate a portofoliului de la data de 30 iunie 2011 si a evolutiei actiunilor din portofoliu de la acea data pana la 30 septembrie 2011.


Rezultatul este teoretic si nu ia in calcul achizitiile sau vanzarile de actiuni derulate de fond in perioada analizata. Pierderea arata scaderea valorii portofoliului de actiuni in cele trei luni, nefiind o pierdere propriu-zisa.

Evolutia negativa a actiunilor din portofoliu a determinat insa si scaderea valorii unitatii de fond fata de finele lunii iunie. Astfel, daca la 30 iunie, o unitate a fondului de pensii ING valora 15,54 lei, la 30 septembrie, aceeasi unitate valora cu 2,17% mai putin, adica 15,21 lei.

Astfel, daca cineva ar iesi la pensie acum ar avea o pensie cu 2% mai mica decat la 30 iunie, deoarece suma pe care cei care cotizeaza la aceste fonduri de pensii administrate privat le vor primi cand vor iesi la pensie sunt direct legate de valoarea unitatilor de fond.

Cum se transmit scaderile de pe bursa in valoarea unitatilor fondurilor de pensii

Trimestrul al treilea a fost dezastruos pentru pietele de capital din Europa, bursele din Germania si franta pierzand circa 25%, in timp ce Austria a scazut cu aproape 30%. Polonia si Romania au rezistat ceva mai bine, pierzand doar 21%.

Aceste scaderi s-au vazut imediat si in portofoliile fondurilor de pensii, care au inregistrat primele scaderi ale valorii activului net unitar (VUAN) de la lansare, in toamna lui 2008.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pensii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pensie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre actiuni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre valoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre portofoliu

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0