Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu reusesti sa bei 2 litri de apa pe zi? Iata care este solutia!

Nu reusesti sa bei 2 litri de apa pe zi? Iata care este solutia!
Nutritionistii ne recomanda sa bem zilnic 2 litri de apa. Dar apa nu este singura modalitate de a te hidrata. Fructele si legumele iti pot furniza cantitatea de apa de care are nevoie organsimul tau.


Daca nu reusesti sa bei cei 2 litri de apa pe zi, nu-ti face griji. Organismul isi poate lua apa si din alimente.
Castravetii, rosiile, morcovii, ananasul si rodiile sunt doar cateva dintre alimentele care pastreaza organismul hidratat. Pe langa continutul mare de apa, aceste fructe si legume contin vitamine, minerale si fibre. Au un aport ridicat de apa si ne ajuta sa ne hidratam.
Iata care sunt fructele și legumele pe care trebuie sa le consumi zilnic pentru a te mentine hidratat:
1. Castraveti
Castravetii sunt compusi in cea mai mare parte din apa. Castravetele mai este folosit pentru indepartarea cearcanelor si este foarte eficient in tratarea umflaturile si inflamatiile ochilor obositi. In plus, contin fibre alimentare care ajuta digestia si contribuie la scaderea nivelului colesterolului „rau".
2. Avocado
Avocado ajuta la pastrarea apei în organism. Contine si alte minerale esentiale, precum fier, cupru, fosfor. Cel mai indicat mod de a consuma avocado este in salate, alaturi de branzeturi usoare si de legume.
3. Suc de rosii
Sucul de rosii are foarte putine calorii si contine apa in proportie de 90%. Sucul de rosii este recomandat pentru detoxifierea organismului; usureaza digestia si stimuleaza secretia de suc gastric si pancreatic,
4. Ananas
Ananasul are o multime de proprietati antiinflamatoare si are numeroase beneficii pentru sanatate. Valoarea terapeutica a fructului de ananas este data de triptofan si serotonina. Datorita lor ananasul combate eficient depresia, imbunatateste functiile cerebrale
5. Morcovi
Morcovii contin apa in proportie de 90% si sunt una dintre cele mai mari si importante surse de vitamina A. Sucul de morcovi este foarte sanatos prin abundenta de minerale si vitamine.
6. Ardei grasi
Ardeii grasi pot fi consumati in diverse salate si mancaruri pentru ca sunt o sursa excelenta de vitamina C, vitamina Bl si acid folic.
7. Salata verde
Salata verde confera o senzatie de satietate si este aliatul tau de nedejde atunci cand vrei sa slabesti. Bogata in vitamine si minerale, salata verde nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.
8. Spanac
Spanacul este o sursa excelenta de potasiu, fosfor, fier, magneziu, vitamina C si vitamina K. Ajuta organismul sa faca fata stresului fiind foarte bogat in minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier. Inlatura depresiile, intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si previne imbatranirea.
9. Grapefruit
Grapefruitul este ideal in curele de slabire. Contine cantitati mari de apa, vitamine si minerale.
10. Rodii
Rodiile sunt o sursa excelenta de antioxidanti, ajutand la combaterea radicalilor liberi. Mentin apa din organism si intaresc sistemul imunitar.
In afara alimentelor prezentate mai sus, mai sunt si altele care ajuta la hidratarea organismului, printre care se numara varza, conopida, broccoli, vinete, capsuni, mere, portocale, pepene rosu, etc.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0