Sunt bogate in proteine, iti ofera energie si, in plus, este un excelent aliment pentru cei care vor sa-si tina sub control greutatea.
Leguminoase (naut, linte, fasole, mazare)
Odata cu venirea primaverii este foarte important sa introducem in dieta alimente bogate in fier, pentru a preveni anemia si starea permanenta de oboseala. Prin continutul de vitamine si minerale, fortifica si revitalizeaza organismul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De exemplu, nautul scade colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange. Iata cum se prepara salata de naut>>
O alta sursa vegetala de proteine este fasolea, despre care se stie ca ajuta organismul sa treaca mai usor peste astenia de primvara.
Verdeturi
Leurda, urzicile, untisorul, ceapa verde, patrunjelul, spanacul si salata verde detoxifica organismul si sunt indicate pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos central.
Nuci si migdale
Tot pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru combaterea asteniei de primavara nutritionistii recomanda nucile, migdalele si semintele ca gustari intre mesele principale.
Avocado
Are in compozitie grasimi sanatoase, cu efect benefic in combaterea inflamatiilor din organism. Este ideal in dieta pentru ca proteinele ajuta la arderea depozitelor de grasime.
Cereale
Cerealele (porumb, orez, grau, ovaz, secara, orz) si pseudocerealele (hrisca, mei, quinoa, amaranth) imbunatatesc digestia prin continutul de fibre, stimuleaza imunitatea si au o multime de efecte benefice pentru sanatate.
Radacinoase
Radacinoasele (morcov, telina, sfecla, cartofi, cartofi dulci, napi, ghimbir, ridichii, gulii, usturoi, ceapa) pot fi consumate ca atare, sub forma de suc proaspat sau incluse in salate, supe-creme, murate.
Fructe proaspete sau uscate
Fructele intaresc imunitatea oranismului prin continutul de minerale, vitamine si fitonutrienti. Se pot consuma ca atare, sub forma de smoothie-uri sau adaugate in prajituri.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.13
din 5
- 15 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole