Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conteaza in ce anotimp te nasti?

Conteaza in ce anotimp te nasti?
Anotimpul in care ne-am nascut pare sa aiba consecinte de lunga durata. De exemplu, bebelusii nascuti primavara sunt mult mai predispusi ca altii sa faca schizofrenie spre apusul vietii, in timp ce bebelusii nascuti vara tind sa creasca si sa caute mai multe senzatii tari.


Exista multe asa-numite efectele ale anotimpului in care te-ai nascut, scrie wired.com. oamenii de stiinta nu sunt siguri, dar cred ca astfel de tipare pot fi (printre altele) cauzate de expunerea mamei si a copilului la virusii din timpul iernii sau cantitatii mai mari de lumina, fiecare sau amandoua influentand exprimarea genetica a dezvoltarii timpurii.
Spiro Antazatos, specialist in enurostiinta la Medical Center al Universitatii Columbia a studiat legaturile intre anotimpul nasterii si structura creierului adultilor sanatosi. El este de parere ca asocierea intre anotimpul in care te-ai nascut si rezultatele comportamentale si psihiatrice de mai tarziu din viata pot fi mediate de factori genetici care afecteaza cresterea creierului.
Pantazatos a analizat RMN-ul a 550 de barbati si femei de la mai multe spitale din Londra si a observat ca anumite regiuni ale creierului sunt dezvoltate diferit, in functie de anotimpul in care s-au nascut.
De exemplu, barbatii nascuti toaman si iarna au mai multa materie cenusie in zona creierului numita STG (sulcus temporar superior) fata de cei nascuti vara si primavara. Ceea ce poate insemna un risc mai mare de schizofrenie. 
La femei, situatia este exact invers: cele care se nasc vara si primavara au mai multa materie cenusie in aceasta regiune.
Femeile nascute iarna se feresc de aventura, dar barbatii nascuti in acest anotimp cauta din plin adrenalina.

Sursa: wired.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anotimp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltarea creierului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelusi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0