Gatirea vinetelor: metode care iti aduc succesul in bucatarie
1. Sotati-le
Taiati vinetele cubulete, apoi puneti-le la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline, usturoi si rosii tocate. Sotati vinetele pana cand acestea capata o culoare aurie si se inmoaie (cca. 7-10 min). Puteti sa le mancati cu paste sau cu turtite de urda.
2. Prajiti-le
Vinetele taiate rondele se pun la prajit, alaturi de boabe de mazare, morcovi si ghimbir ras. Acoperiti totul cu sos de soia, un strop de ulei de susan si ceva otet de orez si serviti, cand e gata, alaturi de o garnitura de orez salbatic sau integral.
3. Puneti-le pe gratar
Rondelele de vinete pensulate cu putin ulei de masline se pun pe gratar cam 3 minute, pe fiecare parte, apoi se stropesc cu otet balsamic si se servesc pe felii de bagheta crocanta, alaturi de felii de mozzarella si busuioc proaspat.
4. Coaceti-le
Se coc vinetele circa 30 de minute, apoi, curatate si racite, se pun la mixat alaturi de naut, iaurt grecesc, coaja si zeama unei lamai si condimente. Se obtine un sos care poate fi folosit pentru alte geluri de mancare sau intins pe paine.
De asemenea, poti sa prepari o salata de vinete delicioasa.
De asemenea, poti sa prepari o salata de vinete delicioasa.
5. Preparati-le alaturi de felii de dovlecei
Felii de marime potrivita de vanata se pun la copt alaturi de felii de dovlecel, alternand cate-un rand din fiecare legume; peste acestea se arunca din belsug otet de vin, ulei de masline si usturoi. Mai adaugam si ceva apa, iar la final niste branza Gouda afumata. Lasam la cuptor cam 45 de minute.
6. Faceti-le chiftele
Vinetele (curatate de coaja) se oparesc apoi se scurg bine de apa in exces si se lasa la racit. Se pun intr-un castron impreuna cu 1 ou, sau mai multe in functie de cantitatea de vinete, miezul de paine inmuiat in apa sau lapte si strivit in pumn, sare, parmezan ras, patrunjel, usturoi tocat marunt si menta (facultativ). Se face o compozitie din care se formeaza chiftele care se vor praji.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.04
din 5
- 13 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!