Atunci sa stii ca te inscrii in randul majoritatii populatiei care face acelasi lucru. Datele de expirare sunt lipsite de semnificatie si il induc in eroare pe consumator, relateaza Huffington Post. Si mai rau este ca arunci mancare ce este perfect comestibila, neprovocandu-ti deci niciun rau.
In Statele Unite, de exemplu, se estimeaza ca, pe cap de familie, se arunca mancare de 275-400 de dolari pe an. Numai ca problema nu se limiteaza la aceasta tara.
Un studiu din Marea Britanie a descoperit ca aproximativ 20% din mancarea cumparata este aruncata, in fiecare familie, din cauza confuziei si a interpretarii gresite a datei de expirare.
Pana cand industria alimentara va avea niste reglementari stricte privind datele de expirare intiparite pe alimente, ia in considerare urmatoarele:
1. Contaminare versus alterare: exista o diferenta intre cele doua. Da, unele alimente se strica daca nu le mananci reepde. Dar probabilitatea ca un ou tinut la frigider sa se strice, chiar daca au trecut cinci saptamani de la data expirarii, este mica. Inainte sa arunci mancarea, deschide ambalajul, miroase si gusta continutul. Daca totul pare in regula, mananca tot. Exceptie: carne, sandvisuri si salate preambalate.
2. Majoritatea alimentelor nu te vor imbolnavi doar pentru ca au stat prea mult pe raft. Daca auzi de intoxicari cu E.Coli si salmonella, trebuie sa stii ca acesti agenti patogeni au contaminat alimentele la debutul procesului de productie. Lucrurile stau cu totul altfel in cazul laptelui care trece printr-un proces natural de alterare. Laptele va mirosi si va avea un gust rau cu mult inainte sa aiba capacitatea de a te imbolnavi.
3. Temperatura este mai importanta decat datele: dupa ce cumperi ceva, du mancarea acasa si pune-o imediat deoparte. Temperatura la care este pastrata hrana este mai importanta decat „varsta”. Daca lasi ceva in masina aflata in soare ore bune, bacteriile se vor inmulti si produsul devine periculos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
