Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani

de SuntFericita.ro la 2020-01-10
Doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani
E bine sa ne intoarcem in timp din cand in cand. Mai jos veti gasi doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani. Daca au avut succes atunci, de ce sa nu aiba si acum?


A te intoarce la origini poate fi o idee buna. A gati ceva bun asa cum faceau bunicii sau strabunicii nostri ne conecteaza la alte vremuri, la o viata mai simpla.
 
Retetele au fost prezentate de Agerpres si au fost extrase din volumul "Dulciuri" din anul 1936 in forma lor originala. Conform informatiilor prezentate in carte, cele doua retete de mai jos isi au originea prin anii 1910.
 
Tort trunchi de copac salbatic
Proportii: 9 oua, 150 gr. zahar, 80 gr. nuci, 150 gr. faina. Crema: 2 dl. lapte, 150 gr. zahar, 6 oua intregi, un baton de vanilie, 1-2 lingurite faina de orez parfumata, 300 gr. unt, 4 bucati de ciocolata. Se freaca galbenusele cu zaharul pana ce se albeste si creste, apoi se adauga nucile, faina si spuma toate odata, o lingura spuma si una de faina tot asa pana se termina dandu-se la cuptor la un foc potrivit. Cand e coapta potrivit, se ruleaza calda pe un servet de mai multe ori, se lasa apoi rulata sa se raceasca. In timpul acesta se prepara crema: se pune laptele, zaharul, faina de orez, galbenusele, batonul de vanilie intr'un cazanel, se fierb la bain-marie, se ingroasa, in care timp se amesteca mereu pentru ca sa nu se coaguleze crema. Cand s-a ingrosat se ia de o parte, se amesteca pana ce se raceste, apoi se adauga untul facut spuma si se amesteca din nou. Se desface aluatul, se unge cu o treime din crema, apoi, iar se ruleaza, se pune de o parte doua linguri de crema, iar in crema ramasa se pune ciocolata inmuiata in sirop si amestecata bine ca sa fie ca o alifie. Se taie aluatul la capete in forma oblica opusa cum se taie arborii, de obiceiu. Bucatile taiate se adauga de o parte si de alta a trunchiului. La cojitele trunchiului se imbraca cu crema galbena (oprita), iar restul trunchiului se imbraca in crema care a fost colorata cu ciocolata maro inchis care imita astfel coloarea arborilor. Se aseaza crema ca sa fie egala pe toate partile, apoi cu o furculita se trage linii in lungul copacului imitand scoarta. Cand se serveste se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2020 Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Special pentru parintii care au copii in clasa a VIII-a Iata solutia simpla care ii garanteaza copilului dvs nota maxima la examenul de evaluare nationala la matematica Se-apropie cu pasi repezi primul hop serios din viata copilului dvs  examenul de evaluare nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a E un examen a carui importanta...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Tort a la Sacher cu ciocolata
Proportii: 160 gr. unt, 2 batoane de ciocolata, 2 gr. scortisoara, 6 oua, 120 gr. zahar si 4-5 linguri de pesmet. Glazura: 2 batoane de ciocolata, un dl. apa si 70 gr. zahar. Untul amestecat cu batoanele de ciocolata rasa si un varf de cutit de scortisoara pisata se amesteca cu galbenusele si zaharul, apoi se adauga si spuma albuselor. Totodata, cu aceasta se adauga si cateva linguri de pesmet. Apoi se coace tortul in forma unsa cu unt in care s'a asternut o coala de hartie alba iarasi unsa cu unt. Dupa ce s'a racit se intoarce ca partea neteda sa vie deasupra, se unge putin hartia si se trage incetinel de pe tort. Apoi se taie frumos tortul si se umple cu marmelada. In urma i se face urmatoarea glazura: 2 batoane de ciocolata dizolvate intr'un dl. de apa, se fierbe cu 70 gr. zahar, se amesteca bine sa nu ramaie grunsuroasa, se pune si unt proaspat de marimea unei nuci, amestecand pana s'a racit si se toarna peste tort. Se orneaza cu crema de ciocolata.
 
Pofta buna!
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tort

Spune-ne opinia ta despre "Doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 + 8 =

Cele mai citite articole

Chiar daca Sarbatorile de iarna au trecut si noi ne-am intors fiecare la activitatea lui, asta nu ...
Cu toate ca familia regala britanica nu s-a aratat incantata de decizia celor doi de a parasi ...
Cel mai mare diamant prezentat vreodata la o licitatie a fost vanduta la Geneva pentru o suma ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Informatiile sunt incomplete iar unele chiar eronate! Pentru persoanele care au lipsa de magneziu, ...
Fă, pune diacritice, analfabet-o!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0