Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani

de Sunt Fericita la 2020-01-10
Doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani
E bine sa ne intoarcem in timp din cand in cand. Mai jos veti gasi doua retete de desert romanesc vechi de 100 de ani. Daca au avut succes atunci, de ce sa nu aiba si acum?


A te intoarce la origini poate fi o idee buna. A gati ceva bun asa cum faceau bunicii sau strabunicii nostri ne conecteaza la alte vremuri, la o viata mai simpla.
 
Retetele au fost prezentate de Agerpres si au fost extrase din volumul "Dulciuri" din anul 1936 in forma lor originala. Conform informatiilor prezentate in carte, cele doua retete de mai jos isi au originea prin anii 1910.
 
Tort trunchi de copac salbatic
Proportii: 9 oua, 150 gr. zahar, 80 gr. nuci, 150 gr. faina. Crema: 2 dl. lapte, 150 gr. zahar, 6 oua intregi, un baton de vanilie, 1-2 lingurite faina de orez parfumata, 300 gr. unt, 4 bucati de ciocolata. Se freaca galbenusele cu zaharul pana ce se albeste si creste, apoi se adauga nucile, faina si spuma toate odata, o lingura spuma si una de faina tot asa pana se termina dandu-se la cuptor la un foc potrivit. Cand e coapta potrivit, se ruleaza calda pe un servet de mai multe ori, se lasa apoi rulata sa se raceasca. In timpul acesta se prepara crema: se pune laptele, zaharul, faina de orez, galbenusele, batonul de vanilie intr'un cazanel, se fierb la bain-marie, se ingroasa, in care timp se amesteca mereu pentru ca sa nu se coaguleze crema. Cand s-a ingrosat se ia de o parte, se amesteca pana ce se raceste, apoi se adauga untul facut spuma si se amesteca din nou. Se desface aluatul, se unge cu o treime din crema, apoi, iar se ruleaza, se pune de o parte doua linguri de crema, iar in crema ramasa se pune ciocolata inmuiata in sirop si amestecata bine ca sa fie ca o alifie. Se taie aluatul la capete in forma oblica opusa cum se taie arborii, de obiceiu. Bucatile taiate se adauga de o parte si de alta a trunchiului. La cojitele trunchiului se imbraca cu crema galbena (oprita), iar restul trunchiului se imbraca in crema care a fost colorata cu ciocolata maro inchis care imita astfel coloarea arborilor. Se aseaza crema ca sa fie egala pe toate partile, apoi cu o furculita se trage linii in lungul copacului imitand scoarta. Cand se serveste se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
 
Tort a la Sacher cu ciocolata
Proportii: 160 gr. unt, 2 batoane de ciocolata, 2 gr. scortisoara, 6 oua, 120 gr. zahar si 4-5 linguri de pesmet. Glazura: 2 batoane de ciocolata, un dl. apa si 70 gr. zahar. Untul amestecat cu batoanele de ciocolata rasa si un varf de cutit de scortisoara pisata se amesteca cu galbenusele si zaharul, apoi se adauga si spuma albuselor. Totodata, cu aceasta se adauga si cateva linguri de pesmet. Apoi se coace tortul in forma unsa cu unt in care s'a asternut o coala de hartie alba iarasi unsa cu unt. Dupa ce s'a racit se intoarce ca partea neteda sa vie deasupra, se unge putin hartia si se trage incetinel de pe tort. Apoi se taie frumos tortul si se umple cu marmelada. In urma i se face urmatoarea glazura: 2 batoane de ciocolata dizolvate intr'un dl. de apa, se fierbe cu 70 gr. zahar, se amesteca bine sa nu ramaie grunsuroasa, se pune si unt proaspat de marimea unei nuci, amestecand pana s'a racit si se toarna peste tort. Se orneaza cu crema de ciocolata.
 
Pofta buna!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tort

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0