Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care sa bei otet de mere cu apa pe stomacul gol

de Alina Ilie la 2022-01-03
6 motive pentru care sa bei otet de mere cu apa pe stomacul gol
Otetul de mere este unul dintre cele mai vechi remedii, contine o multime de enzime si bacterii benefice care contribuie la imbunatatirea digestiei. O lingurita de otet de mere, intr-un pahar cu apa la temperatura camerei, in fiecare dimineata, va imbunatateste semnificativ starea de sanatate.


Restabileste echilibrul acido-alcalin

S-a dovedit ca un nivel ridicat al pH-ului si alimentele alcaline cresc nivelul de oxigen din artere. Doar o mica modificare a pH-ului poate avea un efect profund asupra functionarii organismului.

Primul pas catre o sanatate excelenta incepe prin a ajuta organismul sa devina mai alcalin. Echilibrul acido-alcalin este important, deoarece multe functii in organism se desfasoare optim doar la un anumit nivel de aciditate sau alcalinitate. Multe enzime si reactii chimice din organism functioneaza cel mai bine la un anumit pH, iar cercetarile au aratat ca nivelurile ridicate de acid conduc la o lipsa de energie si la o incidenta mai mare a infectiilor.

Regleaza nivelul de zahar din sange

Un studiu realizat din Universitatea de Stat din Arizona de catre Dr. Carol Johnston sustine efectele terapeutice ale consumului de otet de mere, in special de catre bolnavii de diabet de tip 2.
Cercetatorii au descoperit ca adaugarea a doua lingurite de otet in apa, chiar inainte de a merge la culcare, a scazut nivelurile de zahar din sange in medie cu 4-6%.

Reduce tensiunea arteriala

Exista, de asemenea, dovezi stiintifice ca otetul de mere poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, ceea ce inseamna reducerea risculului bolilor de inima. Are in compozitie potasiu, care este cunoscut pentru ca ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu al organismului si pentru ca mentine tensiunea arteriala la limite normale. Mai mult, prin continutul de magneziu ajuta la relaxarea peretilor vaselor de sange si, in cele din urma, la scaderea tensiunii arteriale.

Mentine sanatatea inimii

Pe langa scaderea tensiunii arteriale, otetul de mere este de mare folos in reducerea bolilor de inima, crescand nivelul de colesterol bun (HDL) in organism, potrivit unui studiu publicat in 2006 in Medscape General Medicine. Alte cercetari, publicate in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentara in 2011 au confirmat, de asemenea, aceste constatari, iar cercetatorii au descoperit ca poate ajuta in controlul trigliceridelor. Mai mult, otetul de mere contine un antioxidanti numit acid clorogenic care impiedica oxidarea colesterolulu rau (LDL), fiind asadar esential in preventia bolilor de inima.

Promoveaza detoxifierea ficatului si a altor organe

Cercetarile au descoperit ca aceasta ajuta in mod special la detoxifierea ficatului si ca poate stimula circulatia sangelui. Otetul de mere contribuie la eliminarea toxinelor care se acumuleaza in organism, in special in ficat. Ajuta la eliminarea si imbunatatirea procesului natural de filtrare a sangelui in timp ce stimuleaza nivelul de energie.

Un alt mod prin care ajuta la detoxifierea organismului este prin curatarea ganglionilor limfatici, ceea ce permite o circulatie mai buna a limfei. Cand sistemul dvs. limfatic este sanatos, acesta poate elimina toxinele din celule si poate stimula sistemului imunitar.

Usureaza digestia

Mai mult, este foarte eficient atunci cand vine vorba de o varietate de afectiuni digestive, deoarece stimuleaza sucurile digestive si combate balonarea, indigestia si arsurile la stomac. Unele teorii sugereaza ca arsurile la stomac apar din cauza nivelului scazut de acid gastric, iar otetul de mere ajuta la restabilirea acestuia.

In plus, acizii sanatosi precum acidul acetic, lactic si propionic ajuta la o digestie mai buna prin controlul bacteriilor nedorite in stomac si in organism.


Sursa: www.naturallivingideas.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.09 din 5 - 22 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre otet de mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu naturist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0