Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lupta impotriva cancerului cu alimente usor de procurat

Lupta impotriva cancerului cu alimente usor de procurat
Zilnic, patru romani sunt diagnosticati cu cancer si 1.500 mor de aceasta boala. In 2011, erau aproape 100.000 de romani care asteptau sa moara de cancer. 1 din 4 decese din Romania are drept cauza cancerul. Se asteapta ca, in anul 2015, cancerul sa fie principala cauza de deces in Romania. Suficiente semnale de alarma ca sa ne concentram mai mult pe stilul de viata. Mai ales ca cercetatorii sunt de parere ca exista alimente care pot tine la distanta maladia.


Somonul
Vitamina D blocheaza dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tumorile si opresc proliferarea celulelor canceroase si precanceroase. E bine deci sa mancam lactate si mult somon.
Cafeaua
Cafeaua previne dementa, boala Parkinson si cancerul de endometru sau pe cel de colon. In plus, pentru multe persoane cafeaua reprezinta cea mai cuprinzatoare sursa de antioxidanti, aceasta continand si magneziu si crom. Nu exagera insa!
Nucile, alunele, migdalele si semintele
Studiile spun ca alimentele bogate in Vitamina E (nucile, alunele, semintele de floarea soarelui si migdalele) pot sa ne protejeze de cancerul la stomac, colon, plamani, ficat etc. Consumul trebuie insa sa fie unul moderat, caci aceste alimente contin multe grasimi.
Varza de Bruxelles, broccoli, conopida
Aceste alimente contin glucosinol care lupta impotriva aparitiei cancerului, dar si pentru a stimula sistemul imunitar.
Usturoiul, ceapa, prazul
Usturoiul este foarte bogat in alicina, o substanta care, in interactiunea cu carnea gatita, reduce chimicalele carcinogene care pot duce la aparitia cancerului. Alimentele din aceasta categorie contin compusi care ajuta la distrugerea celulelor canceroase in cazul cancerelor de colon, san, plamani si prostata.
Rosiile
Rosiile au un continut bogat de licopen, o substanta care reduce riscul aparitiei celulelor canceroase.Conform studiilor, rosiile ajuta la prevenirea cancerului la san si la prostata.
Portocalele, lamaile, grapefruturile
Studiile au aratat ca legumele si fructele care au un continut mare de vitamina C protejeaza organismul de cancerul la stomac, colon, esofag, col si san. Grepfruit-ul este un fruct bogat in vitamina C si s-a descoperit ca el opreste proliferarea celulelor canceroase.
Ciresele
Conform unor studii, ciresele sunt fructe bogate in acid ellagic si quercitrina, doua substante care previn aparitia cancerului.
Avocadoul
Avocado este cunoscut pentru continutul sau bogat de Vitamina E, acizi grasi, acid oleic, luteina si carotenoide, substante care il transforma pe acest aliment intr-un super aliment care lupta si previne aparitia cancerului. Consumul de avocado previne cancerul la san, la gat si la prostata.
Capsunile, zmeura, murele, afinele 
Acestea contin acid elagic si multi polifenoli care inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Mananca la micul dejun astfel de fructe, amestecate cu lapte de soia si cereale combinate (amestecuri care contin diverse tipuri de cereale - ovaz, orz, in, secara etc.). Fructele congelate pot fi la fel de bune ca cele proaspete. 
Cerealele integrale 
Acestea sunt bogate in fibre care reduc riscul de aparitie a cancerului mamar. Se pare ca femeile care mananca peste 25 de grame de fibre in fiecare zi sunt cu 40% mai putin expuse in fata riscului de declansare a acestei maladii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decese

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somon

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0