Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fericirea vine dupa ce mananci

Fericirea vine dupa ce mananci
Ai tot auzit ca fericirea vine din interior si este adevarat, pentru ca ce mancam ne influenteaza starea de spirit. Vrei sa stii ce sa pui in farfurie pentru a vedea viata in roz? Citeste cateva sugestii mai jos.


Mazare, fasole si alune
Acestea sunt bune surse de magneziu, un mineral care joaca un rol esential in producerea de energie a organismului: este implicat in peste 300 de reactii biochimice. Cand facem sport, magneziul este redistribuit in tot corpul pentru a ajuta moleculele de energie sa ajunga acolo unde este nevoie de ele.
Lipsa de magneziu te face sa te simti slabita. Asa ca, daca-ti place sa faci mult sport, ai grija multa, caci pierzi magneziu prin transpiratie.
Spanac
Daca iti plac mai mult salatele decat carnea, spanacul este una din cele mai bune surse de fier care te ajuta sa-ti oxigenezi celulele. Adauga si alimente bogate in vitamina C, cum ar f capsunile sau portocalele, pentru a ajuta organismul sa absoarba fierul.
Quinoa
Uita de orezul alb si de painea alba, caci iti scad glicemia. Exista insa un substitut mai bun? Quinoa este un carbohidrat complex care-ti da multa energie. Este una din putinele plante care contine toti cei noua aminoacizi esentiali pentru organism, pe care acesta nu-i poate produce. Aminoacizii sunt foarte importanti pentru sinteza proteinelor (cheia crearii muschilor).
Rosii
Da, vorbim tot despre antioxidantul licopeina. Cercetarile arata ca licopeina reduce inflamatiile care pot aparea la nivelul plamanilor si al celulelor care secreta mucus, reactii care apar cand corpul intra in contact cu substante alergene.
Lapte fortificat cu vitamina D
Persoanele care au niveluri scazute de vitamina D sunt mai predisuse sa sufere de astm. Si somonul si tonul sunt surse bune de vitamina D.
Mere
Fructul favorit al majoritatii dintre noi, marul contine quercetina, un antioxidant puternic care protejeaza celulele cerebrale impotriva degenerarii la sobolani si ar putea face acelasi lucru si in cazul oamenilor. Pentru asta, trebuie sa mananci si coaja.
Nuci 
Nucile ajuta la producerea de serotonina, subtstanta eliminata de creier care ne da o stare de calm si fericire. O mana de nuci, alune, migdale sau alte fructe inrudite nu numai ca te ajuta sa nu ai surprize cand te urci pe cantar, insa imbunatatesc si starea de spirit, arata un studiu recent. 
Somonul
Daca ai fost doamna nu-mi-place-nimic in ultima vreme, du-te la „pescuit” de acizi grasi omega-3, in special acidul eicosapentaenoic (EPA) si cel docosahexaenoic (DHA), caci oamenii nefericiti au niveluri scazute de EPA si DHA. Surse: somon, ton si alte sortimente de peste gras.
 
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mazare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0