Ingrediente piept de pui cu prune
(2 portii): 500 g piept de pui, 5-600 g prune, 1 ardei rosu mic, 1 ceapa rosie, 2 linguri ulei din samburi de struguri/ de masline, 1 lingura miere, 1 lingurita chimen, 1 varf lingurita de piper alb, sare dupa gust.
Mod de preparare piept de pui cu prune
Uleiul din samburi de struguri este preferabil in acest caz celui de masline, datorita gustului neutru (lipsei principiului amar).
Tocati marunt ceapa si taiati ardeiul cubulete. Desfaceti prunele spalate si scoateti-le samburii. Doar daca sunt mari, taiati fiecare jumatate in 2.
Puneti ardeiul si ceapa la foc intr-o tigaie cu o lingura de ulei si amestecati; cand incep sa se rumeneasca, adaugati prunele (acestea ar trebui sa stea la foc cam un minut si jumatate, astfel incat sa ramana semi-crude).
Taiati pieptul de pui cubulete, pe care le puneti intr-o alta tigaie cu o lingura de ulei, mierea si condimentele. Lasati la foc si intoarceti cubuletele, pana cand capata o nuanta de auriu-deschis (cateva minute).
La final, amestecati compozitia celor 2 tigai. Serviti calda mancarea din piept de pui cu prune, fara alta garnitura.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.