250 g faina
1/2 lingurita zahar
un varf de sare
85 g unt
3 linguri apa (sau mai mult)
Topping:
170 g faina
6 linguri zahar
1 1/4 lingurita scortisoara
un varf de cutit de sare
85 g unt
2/3 cana alune
Umplutura:
7 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
4 mere mari, decojite si taiate in felii subtiri
40 g unt
Prepararea aluatului:
Faina, zaharul si sarea se amesteca intr-un castron, apoi se incorporeaza untul; se toarna apa pentru a forma o bila de aluat, care se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 1 ora (tine si 24 de ore).
Prepararea topping-ului:
Faina, zaharul, scortisoara si sarea se amesteca intr-un castronel, dupa care se incorporeaza untul, La final se adauga si alunele.
Prepararea placintei:
Se porneste cuptorul. Intr-un castron se pun 6 linguri de zahar, esenta de vanilie, merele, untul topit si se amesteca pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde pe tava dublata cu hartie de copt, se aranjeaza umplutura cu mere in mijloc. Deasupra se presara bucati din aluatul de topping sau se formaza fasii lungi. Aluatul se unge cu unt topit si se presara cu zahar. Placinta se lasa la cuptor 40 de minute.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!