250 g faina
1/2 lingurita zahar
un varf de sare
85 g unt
3 linguri apa (sau mai mult)
Topping:
170 g faina
6 linguri zahar
1 1/4 lingurita scortisoara
un varf de cutit de sare
85 g unt
2/3 cana alune
Umplutura:
7 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
4 mere mari, decojite si taiate in felii subtiri
40 g unt
Prepararea aluatului:
Faina, zaharul si sarea se amesteca intr-un castron, apoi se incorporeaza untul; se toarna apa pentru a forma o bila de aluat, care se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 1 ora (tine si 24 de ore).
Prepararea topping-ului:
Faina, zaharul, scortisoara si sarea se amesteca intr-un castronel, dupa care se incorporeaza untul, La final se adauga si alunele.
Prepararea placintei:
Se porneste cuptorul. Intr-un castron se pun 6 linguri de zahar, esenta de vanilie, merele, untul topit si se amesteca pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde pe tava dublata cu hartie de copt, se aranjeaza umplutura cu mere in mijloc. Deasupra se presara bucati din aluatul de topping sau se formaza fasii lungi. Aluatul se unge cu unt topit si se presara cu zahar. Placinta se lasa la cuptor 40 de minute.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
