Suntfericita.manager.ro va recomanda un preparat spectaculos, cu o aroma deosebita, perfect pentru cina in familie - salau cu praz la cuptor.
Prazul este o sursa excelenta de vitamina C, calciu si fier. De asemenea, contine un flavonoid numit kaempferol care protejeaza vasele de sange si reduce riscul hipertensiunii.
Salaul se gateste la cuptor, prajit, la gratar, si se serveste alaturi de o garnitura de legume. Consumul de peste aduce organismului numeroase beneficii: imbunatateste vederea, protejeaza inima, stimuleaza sistemul imunitar si previne aparitia cancerului. Cu un continut redus de calorii, salaul este o sursa excelenta de acizi grasi omega 3 esentiali pentru buna functionare a sistemului cardiovascular.
De asemenea, pestele mentine elasticitatea pielii, previne ridurile si imbatranirea prematura. Este un aliment care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta datorita substantelor nutritive pe care le contine.
Potrivit studiilor de specialitate, pestele stimuleaza dezvoltarea capacitatii intelctuale iar cei care il includ in alimentatie sunt mai putin predispusi de a suferi de Alzheimer.
Daca iti place pestele, iti propun sa incerci reteta noastra de salau cu praz la cuptor.
Ingrediente pentru patru portii :
- 4 fileuri maricele de salau (fara oase, curatate de solzi, pastrand pielea);
- 2 fire de praz, taiate in bucatele oblice, de 3-4 cm;
- o lamaie taiata felii;
- zeama de la ½ lamaie;
- rozmarin;
- cimbru;
- 2 foi de dafin;
- ulei de masline
- sare si piper proaspat macinat.
Salau cu praz la cuptor - modalitate de preparare
Se oparesc bucatile de praz timp de 3 minute in apa cu sare, dupa care se strecoara si se lasa la racit.
Se face o marinata din trei linguri ulei de masline, sucul de lamaie, rozmarin, cimbru, sare si piper. Intr-o tava pentru cuptor se pune pestele, prazul, feliile de lamaie iar deasupra se toarna marinata.
Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 15-20 minute.
Se poate servi cald cu piure de cartofi, ca si garnitura, adaugand 1-2 linguri din sosul rezultat.
Pofta buna!
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!