Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente cu un continut bogat de zahar

de Camelia Diaconu la 2020-11-20
Alimente cu un continut bogat de zahar
Chiar daca ai fi spus ca mananci fructe uscate pentru ca te ajuta sa iti tii greutatea corpului sub control, de fapt, aceste mici gustari nu fac altceva decat sa iti ingreuneze digestia datorita continutului de zahar in exces. Zaharul este inamicul principal al sanatatii, atat pentru buna functionare a organismului, cat si pentru greutate. Iata care sunt alimentele bogate in zahar, la care nici nu te asteptai!


Alimente bogate in zahar - la ce trebuie sa renunti
 

Consumul de zahar in exces duce la o multime de afectiuni la nivelul corpului, incep de la ficat si merg catre creier, functiile cardiace si nu in ultimul rand modifica greutatea corporala. Oamenii care consuma zilnic o cantitate mare de zahar risca sa dezvolte rezistenta la insulina si sa devina hipertensivi si obezi. Pe langa zaharul pe care il adaugi singur in anumite preparate, ei bine, exista deja si alimente care au in compozitia lor zahar mult prea mult adaugat. Iata care sunt acestea, pe multe dintre ele le consumam constant!
 
Iaurt cu fructe. Are un gust delicios si de multe ori cadem prada tentatiei doar pentru a simti gustul bogat al fructelor. Tipul de iaurt cu fructe este preparatul care poate contine mult zahar, aproximativ 28 de grame pentru o cantitate de 170 de grame, iar cantitatea de iaurt sa fie de fapt doar 7%. Cand vrei sa mananci un iaurt de fructe, mai bine consuma un iaurt simplu in care sa iti adaugi tu cateva bucatele de fructe proaspete cum ar fi fructele de padure, pentru ca nu sunt bogate in zahar.
 
Dressing-urile folosite in salate. Chiar daca ele dau gustul salatelor, dressing-urile sunt de fapt cele mai pacatoasa din toata portia sanatoasa de mancare. Un singur dressing poate contine pana la 4 grame de zahar intr-o lingurita. Daca vrei sa ii dai un plus de gust salatei, atunci opteaza pentru un dressing light format din putin ulei de masline si zeama de lamaie.
 
Fructe uscate. Pe langa zaharurile naturale pe care le contin, fructele uscate pot contine si indulcitori adaugati, ceea ce le transforma in adevarate bombe calorice. De exemplu, doar o mana de merisoare uscate poate contine pana la 30 de grame de zahar doar din cauza indulcitorilor adaugati. Incearca sa cauti fructele uscate care au trecute pe ambalaj faptul ca nu contin si zaharuri adaugate.
 
Sucuri de fructe. Daca iti faci singur acasa sucul de portocale in care nu mai adaugi nimic suplimentar, atunci te vei bucura de savoarea unui suc proaspat. In schimb, daca alegi sa iti cumperi un suc de portocale, trebuie sa stii ca acesta contine si zahar, dar si alte ingrediente adaugate. Fii atent sa verifici eticheta si sa cumperi doar produse pe care scrie ca sunt 100% naturale, fara zahar adaugat.
 
Sucul de rosii. Borcanele cumparate din magazin sunt la indemana, dar pot avea o cantitate mare de zahar adaugat tocmai pentru a avea un termen de garantie mult mai mare. Absolut toate produsele care sunt ambulate la cutie, fie ca vorbim despre sosuri sau rosiile intregi din cutie contin cantitati mari de zahar adaugate, de la 12 grame pana la 60 de grame pentru un produs de 200 de grame. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0