Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de zacusca de vinete

Reteta de zacusca de vinete
Imi plac foarte mult mancarurile cu legume, iar zacusca cu vinete este preferata mea. Aceasta zacusta a fost degustata si de colegii din redactie care au fost impresionati de gustul ei. Afla mai jos care este modalitatea de preparare!


Zacusca de vinete este foarte indragita si, dupa cum stiti, exista si alte varietati: cu morcovi, ciuperci, fasole etc. Este pacat sa nu profitati de legumele din piete pentru a pregati bunatate de zacusca. Trebuie sa va marturisesc ca cei care au gustat zacusca pe care am facut-o au fost incantati.
Este unul dintre aperitivele mele preferate, indiferent ca este cu ciuperci, fasole, telina, dovlecei sau vinete. Pentru ca zacusta sa aibe un gust deosebit, este esential sa folositi ingrediente proaspete, coapte, de buna calitate.
Cuvantul “zacusca” este de origine slava, avand intelesul de gustare, aperitiv.
Orice gospodina care se respecta isi va pregati de acum conserve si muraturi pentru iarna. Eu mi-am propus ca de la an la an sa incerc si alte retete de zacusca.
Din ingredientele de mai jos se obtin 8 borcane de zacusca de 400 g.
Ingrediente:
- 3 kg de vinete;
- 2 kg ardei kapia;
- 1 litru bulion;
- 1 kg ceapa;
- 500 ml ulei;
- sare si piper;
- 5-6 foi de dafin.
Zacusca de vinete - modalitate de preparare
1. Se coc vinetele si ardeii kapia, apoi se curata si se lasa la scurs. Se indeparteaza cotoarele si semintele de la ardeii kapia, apoi legumele se toaca marunt.
2. Ceapa se taie solzisori, apoi se caleste in uleiul incins pana devine aurie. Se adauga vinetele tocate, ardeii kapia si pasta de rosii. Se potriveste de sare si piper, se adauga foile de dafin si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.
3. Se toarna zacusca in borcane curate si sterilizate si se introduc in cuptor timp de 25 de minute, fara capac, pana formeaza o crusta. Borcanele se infileteaza cu capace. Se lasa borcanele in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pana a doua zi.
Zacusta de vinete se pastreaza in camara, la loc uscat si racoros.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei kapia

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016