MIT 1: Trebuie sa faci exercitii de tip cardio la intensitate redusa, pentru a arde cat mai multe calorii.
ADEVAR: Cand te duci la o sala de gimnastica, antrenorul iti va spune ca, pentru a slabi, trebuie sa lucrezi la 60-70% din activitatea cardiaca. Suna bine in teorie, dar zona aeroba de 60-70% (din frecventa cardiaca maxima) se bazeaza pe interpretarea gresita a faptului ca activitati fizice efectuate la intensitate scazuta ard mai multe grasimi decat activitatile de intensitate mare.
Adevarul este ca arderea unui procentaj mai mare de grasimi nu este echivalenta cu arderea unui numar total mai mare de calorii din grasimi. Exercitiile de intensitate ridicata ard mai multe calorii decat activitatile de intensitate scazuta.
Una dintre cele mai eficiente forme de cardio este antrenamentul pe intervale care acopera perioade de exercitii intense cu perioade de exercitii mai usoare. Nu numai pentru a maximiza arderea grasimilor in timpul activitatii, ci si pentru a intensifica fenomenul numit EPOC (Exercise Post Oxygen Consumption) – Consumul de oxigen in urma antrenamentului, definit stiintific ca “refacerea ratei metabolice la nivelul de dinaintea antrenamentului”. Acesta poate dura undeva intre cateva minute si mai multe ore, in functie de stilul antrenamentului.
MIT 2: Transpiratia este un bun indicator al intensitatii exercitiului.
ADEVAR: Nu e nicio indoiala ca toti antrenorii vor tipa la tine sa transpiri cat mai mult. Asa ca iti tot repeti asta ca pe o mantra, crezand ca este secretul unui antrenament reusit. Fals!
Transpiratia apare in urma unui exercitiu viguros, dar nu este esentiala pentru obtinerea rezultatelor. Daca ar fi fost asa, ne-am fi dus cu totii la sauna.
Transpiratia este un indicator al faptului ca temperatura corpului este in crestere: corpul tau isi regleaza temperatura prin activarea glandelor sudoripare care elimina apa prin pori, ca un mecanism de racire.
In loc sa te concentrezi pe cat de mult transpiri, monitorizeaza mai bine intensitatea exercitiului folosind rata efortului perceput. ROP este o metoda de evaluare subiectiva a cantitatii de efort depuse de un om. Poti folosi o scala simpla de la 1 la 10, 1 fiind inactivitate, iar 10 – effort maxim. Situeaza-te pe undeva pe la 8 sau mai mult.
MIT 3: Daca nu mai ridici greutati, muschii ti se vor transforma in grasime.
ADEVAR: Unii oameni nu ridica greutati de teama ca, dupa ce vor face muschi si se vor opri din exercitii, vor obtine nedorite grasimi. Fals! Muschii si grasimea sunt doua proprietati distincte si separate care au structuri moleculare complet diferite.
Nu se va intampla nimic altceva decat neplacerea de a pierde muschii castigati din greu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
