Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Cearta este inlocuita de umor intr-o casatorie de lunga durata

de Sunt Fericita la 2018-12-05
Studiu: Cearta este inlocuita de umor intr-o casatorie de lunga durata
Rautatea este inlocuita cu sensibilitatea, iar cuplurile care raman impreuna mult timp inlocuiesc cearta cu gluma.


Specialistii au analizat convorbiri filmate intre 87 de cupluri de varsta mijlocie sau inaintata. Acestia erau casatoriti de minim 15 ani si de maxim 35 de ani. Interactiunile dintre ei au fost urmarite timp de 13 ani. Cercetatorii au observat ca pe masura ce imbatraneau, intre ei exista mai multa compasiune si mai mult umor.
 
S-a inregistrat o crestere a comportamentelor pozitive, cum ar fi afectiunea, si o scadere a comportamentelor negative, cum ar fi critica. Aceste rezultate contrazic studiile anterioare, care sustin ca sentimentele se deterioreaza cu varsta. Din contra, se pare ca, din punct de vedere emotional, cuplurile de lunga durata adopta o traiectorie pozitiva.
 
”Constatarile noastre sugereaza ca, in ciuda pierderii prietenilor si a membrilor familiei, persoanele in varsta, care au casnicii stabile, sunt relativ fericite. Exista rate scazute de anxietate si depresie, casatoria fiind benefica pentru sanatatea mintala”, explica Robert Levenson, profesor de psihologie la ”UC Berkeley”.
 
Oamenii de stiinta au observat ca sotiile au fost mai expresive din punct de vedere emotional, comparativ cu partenerii lor. De asemenea, pe masura ce femeile au inaintat in varsta, au fost mai dominante si au aratat mai putina afectiune. Totusi, in general, indiferent de varsta si de gen, comportamentele negative au fost reduse pe parcursul timpului.
 
”Avand in vedere legatura dintre emotiile pozitive si sanatate, aceste constatari subliniaza importanta relatiilor intime in randul varstnicilor, dar si beneficiile aduse de casnicie din punct de vedere al sanatatii”, spune Alice Verstaen.
 
Specialistii au analizat relatiile maritale vizionand interactiuni de 15 minute intre soti. Acestia discutau despre experientele comune si despre zonele de conflict. Schimbarile emotionale au fost urmarite la o diferenta de cativa ani.
 
Astfel, s-a constatat ca indiferent de varsta cuplurilor si de satisfactia pe care o simteau fata de relatia lor, comportamentele pozitive au crescut, iar cele negative s-au redus pe parcursul anilor. Toate acestea demonstreaza ca pe masura ce imbatranim tindem sa ne concentram mai mult pe lucrurile bune din viata noastra.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cearta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre umor

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0