Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce organismul depune grasime cand mancam noaptea

De ce organismul depune grasime cand mancam noaptea
Productia de insulina este controlata de ceasul circadian al organismului si tocmai de aceea conteaza nu nuami ce mancam, ci si cand mancam. Perturbarile de ritm circadian duc la obezitate si la cresterea riscului de aparitie a diabetului si a bolilor de inima.


Ceasul biologic este in stransa legatura cu metabolismul si cu procesele fizice si chimice care asigura energia si produc, mentin si distrug tesuturi. Se banuia si pana acum ca  variatiile acestea sunt raspuns la activitatea insulinica, insulina fiind unul dintre cei mai importanti hormoni metabolici (cu rol esential in reglarea grasimii in corp si in metabolizarea carbohidratilor). Cu toate acestea, nimeni nu a reusit sa determine daca insulina urmeaza un ciclu de 24 de ore sau ce se intampla atunci cand ritmul circadian este intrerupt. 
Cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt au realizat insa un studiu, citat de Futurity.org, care stabileste clar legatura dintre obezitate si consumul de alimente noaptea, obicei care perturba ritmul circadian.
Studiul oamenilor de stiinta a fost facut pe soareci, deoarece acestia sunt activi noaptea si dorm ziua, invers fata de oameni. S-a descoperit ca tesuturile soarecilor sunt relativ rezistente la insulina in timpul fazei de inactivitate (atunci cand nu mancau) si ca devin sensibili la acest hormon atunci cand sunt activi (cand mancau). Prin urmare, glucoza este transformata in grasime, in timpul perioadei de inactivitate, pentru ca atunci cand soarecii devin activi ea sa devina „combustibilul” care asigura energia animalelor. „Acesta este motivul pentru care ar fi bine ca in fiecare zi sa nu mancam nimic dupa cina, pana la micul dejun”, a declarat coautorul studiului Carl Johnson. 
In acelasi studiu s-a observat ca perturbarea ritmului circadian duce la ingrasarea soarecilor, indiferent daca acestia mananca mai putin sau nu. 
Cercetarea explica de ce obezitatea si diabetul apar tot mai des la persoane care lucreaza in turele de noapte si la cele care se confrunta cu tulburari de somn.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre soareci

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0