Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 alimente pentru reglarea nivelului de hormoni estrogeni

de Alina Ilie la 2017-07-18
Top 10 alimente pentru reglarea nivelului de hormoni estrogeni
Hormonii estrogeni sunt esentiali pentru functionarea organismului. Activitatea hormonilor poate fi perturbata de alimentatia nesanatoasa, stres, lipsa activitatii fizice, fumat, consum excesiv de alcool si odihna insuficienta. Toti acesti factori isi pun amprenta asupra organismului tau si, fara sa iti dai seama, iti deregleaza productia de hormoni. Astfel, te confrunti cu dureri de cap, crestere in greutate, stari permanente de oboseala, acnee. Dezechilibrele de acest fel pot fi solutionate cu ajutorul alimentelor prezentate mai jos.


Daca medicul v-a spus ca nivelurile de estrogen sunt scazute, iata alimentele care regleaza productia de hormoni si contribuie la ameliorarea afectiunilor cauzate de acest dezechilibru.

Fructe uscate

Scaderea nivelului estrogenilor se realizeaza fiziologic in menopauza. Fructele uscate, in special caisele si prunele, va pot ajuta sa echilibrati nivelul de estrogen din organism. Ele sunt, de asemenea, o gustare sanatoasa, bogata in fibre.

Mai mult, aceste fructe uscate contin fitoestrogeni, care imita modul in care estrogenul este utilizat de organism. Deoarece au un continut ridicat de zahar, este bine sa le consumati cu moderatie pentru a evita cresterea in greutate.

Seminte de in

Este bine sa stiti ca semintele de in contin vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea functiilor fiziologice si metabolice in parametri normali. Sunt bogate in fibre, asigurand rapid senzatia de satietate, stimuleaza digestia si sunt adesea recomandate pentru pierderea in greutate. Mai mult, pot ajuta la scaderea colesterolului.

De asemenea, sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega 3 care intaresc arterele si previn accidentele vasculare cerebrale.

Seminte de susan

Si acestea sunt bogate in fitoestrigeni si se pot include in diverse preparate culinare. Micile seminte mai contin fibre, prevenind balonarea si constipatia si imbunatatind digestia.

Naut

Un alt aliment indicat pentru dezechilibrele hormonale este nautul. Bogat in proteine si fibre, este o alegere excelenta daca doriti sa reduceti consumul de carne.

Fasole

Inca din cele mai vechi timpuri fasolea a fost considerata un aliment de exceptie pentru sanatatea intregului organism, datorita continutului de fibre care contribuie la scaderea nivelului de colesterol.

Avocado

Colesterolul este un element esential in sinteza hormonilor, iar alimentele care contin grasimi sanatoase, precum avocado, peste sau ulei de masline il mentin la limite normale, prevenind astfel si dezechilibrele hormonale.

Lapte de soia

Consumul de lapte de soia poate ajuta la stoparea simptomelor asociate cu postmenopauza ajutand la restabilirea nivelurilor de estrogen.
Branza tofu este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a ajuta organismul sa-si echilibreze nivelul de estrogen din cauza izoflavonelor pe care le contine si datorita modului in care acestea interactioneaza cu estrogenul.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt o sursa importanta de calciu, magneziu si fosfati care sustin productia de hormoni si sanatatea digestiva. Taratele de grau sunt o metoda naturala de crestere a nivelurile de fitoestrogeni din organism.

Radacina de papadie

Persoanele care sufera de dezechilibre hormonale pot bea ceai de papadie pentru detoxifierea ficatului si imbunatatirea aspectului pielii. Lecitina, alaturi de vitaminele A si C stimuleaza imunitatea organismului, functia cognitiva si hepatica.

Somon

Se stie ca pestele gras, prin continutul de acizi grasi omega 3, ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat al colesterolului. De asemenea, gratie proprietatilor antiinflamatoare, previne eruptiile cutanate. Pentru femeile care se confrunta cu o scadere a nivelului de estrogen, este esential sa nu lipseasca din dieta acest aliment.


Sursa: bembu.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.69 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre menopauza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezechilibre hormonale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0