In afara de salate, poate fi consumat alaturi de branza, se poate pregati la gratar sau se poate servi in sos de rosii cu usturoi.
Ingrediente pentru salata de fenicul:
- 3-4 bucati de fenicul;
- 2 mere mari (sau 2 portocale);
- 1 catel de usturoi;
- 2-3 linguri otet;
- ½ pahar iaurt;
- 3 linguri pasta de tomate;
- 50 g miez de nuca;
- 6 linguri ulei;
- patrunjel verde;
- boia dulce;
- sare, piper.
Cum se prepara salata de fenicul:
Se curata feniculul, se spala si se taie in felii subtiri (pe directie transversala, de la baza catre varful bulbului), care se pun intr-o cratita cu otetul, sarea, piperul, usturoiul pisat, uleiul si se lasa 30 de minute la macerat.
Merele (sau portocalele) curatate, se taie in felii subtiri si se aseaza intr-o salatiera in straturi succesive cu feliile de fenicul. Sosul rezultat de la macerat se amesteca cu iaurtul si boiaua de ardei.
Se toarna peste salata, apoi se amesteca. Se garniseste cu miez de nuca si patrunjel tocat.
Salata se serveste imediat.
Va dorim pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
