Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficii pentru sanatate ale strugurilor

Beneficii pentru sanatate ale strugurilor
Beneficiile pentru sanatate ale strugurilor includ abilitatea de a trata constipatia, indigestia, oboseala, problemele de rinichi, degenerarea maculara si cataracta. Strugurii, unul dintre cele mai populare si mai cunoscute fructe, sunt o sursa bogata de vitaminele A, C, B6 si acid folic, pe langa minerale esentiale cum ar fi potasiul, calciul, fier, fosfor, magneziu si seleniu.


Strugurii contin flavonoizi, puternici antioxidanti, care reduc daunele cauzate de radicalii liberi si incetinesc imbatranirea. Datorita continutului ridicat de nutrienti, strugurii joaca un rol important in mentinerea sanatatii si a unei vieti active.
Unele dintre beneficiile strugurilor includ:
Astmul: Datorita valorii lor terapeutice, strugurii pot fi folositi ca tratament pentru astm. Pe langa asta, puterea hidratanta a strugurilor este foarte mare, ceea ce creste umiditatea din plamani si reduce riscul evenimentelor astmatice.
Sanatatea oaselor: Strugurii sunt o sursa micronutrienti cum ar fi cuprul, fierul si manganul, toate importante pentru formarea si puterea oaselor. Adaugarea strugurilor in dieta de zi cu zi poate declansa boli relationate cu inaintarea in varsta, ca osteoporoza. Manganul este un element extrem de important in organism, ceea ce ajuta la foarte multe lucruri, de la metabolismul proteinelor, formarea colagenului si functionarea sistemului nervos.
Boli ale inimii: Strugurii cresc nivelurile de oxid nitric din sange, ceea ce previne cheagurile de sange. Prin urmare, strugurii sunt foarte eficienti in reducerea riscurilor de atac cardiac. In plus, antioxidantii prezinti in struguri previn oxidarea colesterolului LDL care blocheaza vasele de sange si este principalul actor la diverse boli coronariene. Strugurii au si un numar mare de flavonoizi, cei care dau culoarea strugurilor, dar sunt si puternici antioxidanti. Principalele doua tipuri de flavonoizi din struguri sunt resveratol si chercetina si acestia anuleaza efectele radicalilor liberi care ameninta organismul si stimuleaza efectele negative ale colesterolului LDL asupra arterelor. Acesti doi flavonoizi filtreaza si toxinele din sange.
Migrene: Sucul de struguri este un important pentru vindecarea migrenelor. Trebuie baut dimineata devreme, fara a mai pune apa. In mod ironic, vinul rosu este considerat o cauza a migrenelor, dar sucul de struguri si extrasul de seminte de strugurisunt considerate o solutie la problema. Exista multe cauze ale migrenelor si poate fi dificil sa indici exact vinovatul, din momente ce acestia includ dezechilibre chimice, lipsa somnului, schimbari de vreme sau deficiente in dieta. Alcoolul in general duce la aparitia migrenelor, dar strugurii au atat de multi antioxidanti, incat pot cauza, dar si vindeca aceeasi boala.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flavonoizi

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016