Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Certurile parintilor ii afecteaza pe copii chiar si in somn

Certurile parintilor ii afecteaza pe copii chiar si in somn
Parintii trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a se certa in fata copiilor si chiar si dupa acestia au adormit. Si asta pentru ca un studiu recent efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Oregon, Statele Unite, arata ca zona din creier asociata cu procesarea stresului si a emotiilor reactioneaza la tonalitatea conversatiilor.


Testele efectuate pe 24 de bebelusii intre 6 si 12 luni au indicat ca acestia percep conflictul si cand sunt adormiti. Copiii proveneau din familii cu parinti care se ceratu foarte des, dar si din medii mai calme. 
Imediat dupa ce au adormit, copiilor li s-au pus casti in care puteau asculta inregistrari ale unor conversatii mai aprinse si a altora pe un ton neutru. Raspunsul neurologic a fost mai intens mai ales in cazul copiilor ai caror parinti obisnuiau sa se certe.
Totodata, copiii nu fac ierarhizari intre certuri violente, tipete si injurii si taceri de piatra, din punct de vedere spihologic, ei sunt afectati in aceeasi masura de acestea. Daca ai impresia ca, inconjurandu-l pe cel mic cu dragoste si iti afci datoria fata de el, il salvezi de suferinta, te inseli. Pe termen lung, neintelegerile din familie duc la tulburari de comportament in randul copiilor. Echilibrul lor emotional este direct proportionat cu fluenta relatiilor dintre parinti.
Nu se stie exact la ce grupa de varsta sunt copiii mai sensibili si mai afectati de neintelegeri. Unii spun ca pana in sapte ani, caci nu au atatea preocupari care le pot distrage atentia. Alti specialisti sunt de parere ca in adolescenta este o perioada critica.
Adevarul este ca si unii, si altii au dreptate. Indiferent daca are doi sau 30 de ani, copilul este afectat de ceea ce se intampla intre parintii sai.
Sentimentele derivate sunt teama, neputinta, vinovatia, rusinea, dorinta de izolare. De aici depresie, anxietate si, probabil tulburari comportamentale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sentimente

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0