Infectarea cu rotavirus este mai frecventa la copiii mici. Mai mult, se pare ca unul din trei copii se infecteaza cu rotavirus in primele trei luni de viata. In Europa, infectia cu rotavirus este banuita ca fiind cea mai frecventa cauza a spitalizarilor in cazurile de diaree si varsaturi la copii.
Cum se transmite rotavirusul?
Infectia cu Rotavirus este foarte contagioasa, iar virusul este rezistent la majoritatea produselor de igiena casnica. Rotavirusul se transmite mai ales prin:
- contact mana-cavitate bucala (copilul baga in gura mana care a ajuns in contact cu materiile fecale infectate);
- locurile cele mai posibile sunt cele in care copii se joaca impreuna: gradinite, crese, scoli, parcuri si locuri de joaca.
Simptomele infectiei cu rotavirus:
- diaree apoasa severa (mai mult de trei scaune moi pe zi)
- varsaturi severe
- dureri sau crampe abdominale
- febra
- ocazional, crize convulsive
In cazurile severe de infectie cu rotavirus, simptomele includ chiar si 30 de episoade de varsaturi si diaree in 24 de ore. Toate acestea slabesc organismul copilului si duc la deshidratare. Cum copiii mici se deshidrateaza mai usor, unele cazuri de infectie cu rotavirus pot fi mortale.
Cum se trateaza infectia cu rotavirus
In primul rand, este absolut necesarsa mergeti la medicul de familie la orice semn de diaree severa sau greata, pana cand se instaleaza deshidratarea.
Un alt pas foarte important este prevenirea deshidratarii:
- dati-i copilului sa bea cat mai multe lichide, pentru a inlocui cantitatea pierduta prin diaree si varsaturi.
- daca nu poate sa bea sau refuza un pahar intreg, dati-i cateva lingurite de apa la intervale scurte de timp, chiar si intre varsaturi; puteti incerca si cu un pai si, daca e cazul, puteti adauga in apa o formula speciala de rehidratare.
- daca celui mic ii este foame, dati-i sa manance ca de obicei; la fel, daca refuza, hraniti-l cu cantitati mici, la intervale scurte de timp.
- in cazul in care copilul se deshidrateaza, e posibil sa fie nevoie de spitalizare, pentru ca lichidele sa fie administrate intravenos (de asta e foarte importanta prezentarea din timp la medic si administrarea de lichide!); spitalizarea se face de obicei pentru 2-5 zile, cazurile mai grave necesitand mai multe zile de spitalizare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.29
din 5
- 26 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!