Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-l faci pe bebe sa nu bage totul in gura?

Cum sa-l faci pe bebe sa nu bage totul in gura?
Jucarii, hainute, carti, pietricele, pamant: nu e de mirare ca esti ingrijorata din moment ce copilul tau baga in gura tot ce prinde. Ce poti face in aceste conditii?


„Problema” apare foarte devreme in viata unui copil si toata lumea spune ca de vina sunt dintii care stau sa iasa, gingiile inflamate si curiozitatea. Dar ea se poate extinde si dupa varsta de doi ani si devine cu adevarat neplacuta. Unde mai pui ca exista riscul de inecare, cel care ne da mari batai de cap.
In primul rand, sa stii ca este un gest normal. Este o forma de cunoastere a lumii inconjuratoare. Pediatrii spun ca obiceiul poate sa continue pana cand copiii ajung la varsta de 5 sau 6 ani. Asa ca mai ai de asteptat.
Nu strica totusi sa vorbesti cu pediatrul copilului despre ceea ce se intampla. Doctorul va fi singurul in masura sa evalueze daca exista risc de intoxicare cu plumb (de la vopsea) sau de imbolnavire din cauza pamantului ingerat. O idee buna este sa speli constant copilul pe maini in timp sau dupa ce se joaca si inainte sa manance.
O alta solutie ar fi sa-i dai in mana ceva ce poate rontai: o bucata de mar, o feliuta de morcov, un biscuite, pentru a nu mai fi tentat sa duca jucariile in gurita. De fiecare data cand vezi ca vrea sa rontaie ce nu trebuie, ofera-i alternativa. Poate o jucarie care sa-i distraga atentia.
Daca nu merge nici distragerea atentiei, poti sa apelezi la o solutie mai drastica: exista amestecuri la farmacie care se dau pe degetele si care au un gust oribil. Sunt foarte putine cazuri de copii care accepta gustul neplacut.
Unele mame spala jucariile cu sapun, pentru ca acesta nu este foarte bun la gustat. Dupa ce incearca o data, de doua ori, copilul va renunta.
In orice caz, nu trebuie sa faci din tantar armasar. In niciun caz nu te mania pe el. Vezi daca nu cumva copilul incearca sa-ti forteze limitele ca adult. Indiferent cat de greu ti s-ar parea, spune-i ca nu este acceptabila reactia lui si recompenseaza-l cand te asculta. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pediatru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mame

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016