Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poate ajuta yoga la prevenirea aparitiei cancerului?

de Sunt Fericita la 2021-10-25
Cum poate ajuta yoga la prevenirea aparitiei cancerului?
Se prezuma ca stresul poate fi unul dintre principalii factori declansatori ai celulelor cancerigene in corpul nostru, iar riscul poate fi redus prin tehnici si meditatii de relaxare.


Printre altele, este demonstrat stiintific ca yoga este una dintre cele mai benefice modalitati prin care putem detensiona, nu atat grupele de muschi ce alcatuiesc corpul uman, cat mai ales sistemul nervos, care este adeseori supraincarcat, si astfel sa prevenim aparitia cumplitei maladii.

In opinia cunoscutului profesor de yoga Dana Tupa, prin asane (pozitiile yoga) ne putem intari sistemul imunitar, ne reglam tensiunea arteriala, ne gestionam greutatea corpului, reducem inflamatiile si, in general, ne pastram o stare de spirit pozitiva. “Fiecare suntem purtatori de gene care predispun la cancer, insa tine si de noi daca le declansam in corp sau le tinem adormite toata viata. Alimentatia, gradul de stres, depresia, starea generala de sanatate – toate acestea contribuie major la reducerea riscului aparitiei cancerului in corp, iar prin yoga, toti acesti indicatori sunt foarte atent controlati si imbunatatiti”, explica profesorul international de yoga Dana Tupa.

Cum ar putea ajuta yoga la prevenirea aparitiei cancerului?

Yoga intareste sistemul imunitar

“Un sistem imunitar puternic nu ne tine departe doar de virusi mai mult sau mai putini inofensivi, precum cei gripali din timpul iernii, dar este mecanismul care controleaza si echilibreaza starea noastra generala de sanatate. Esecul unui sistem afecteaza si functionalitatea altuia, de aceea daca un sistem imunitar este slab, celulele cancerigene se pot activa si se pot raspandi mult mai usor in tot corpul. Prin yoga, prin practicarea diferitelor asane, tehnici de respiratie si meditatie, sunt scazuti hormonii de stres care afecteaza imunitatea, plamanii si tractul respirator sunt favorizati, iar procesul de detoxifiere a organismului este accelerat. Inmagazinarea in corp a unei cantitati mari de toxine poate favoriza aparitia si raspandirea cancerului”, explica profesorul international de yoga Dana Tupa.

Yoga regleaza tensiunea arteriala

“Milioane de oameni din intreaga lume sufera de hipertensiune arteriala, riscand aparitia bolilor cardiovasculare, precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, hipertensiunea poate creste considerabil riscul aparitiei cancerului. Yoga este o modalitate foarte buna de a atenua aceste scenarii nefericite. Efectuarea diferitelor pozitii regleaza tensiunea arteriala prin stimularea relaxarii in corpul nostru. De asemenea, yoga pastreaza arterele flexibile si elastice in corpul nostru, pentru a conduce in mod sanatos fluxul sanguin prin corp”, mai afirma profesorul de yoga.

Gestionarea greutatii

“Supraponderalitatea si obezitatea sunt probleme grave de sanatate cu care tot mai multi oameni se confrunta, in special cei tineri. Excesul de greutate creste, de asemenea, riscul aparitiei de boli foarte grave, inclusiv cancerul. Yoga este o metoda eficienta care ne ajuta sa ne pastram in parametri normali greutatea, la imbunatatirea digestiei, la eliminarea toxinelor, la schimbarea mentalitatilor pentru a face alegeri sanatoase in ceea ce priveste regimul alimentar si nu numai. De asemenea, practicarea yoga imbunatateste flexibilitatea si rezistenta fizica, permitand sa efectuam si alte activitati cotidiene, fara a ne obosi prea tare”, conchide profesorul international de yoga.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relaxare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0