Toate mezelurile, indiferent ca este vorba despre salam, carnati, sunca, pastrama sau parizer contin nitrit de sodiu (acesta coloreaza mezelurile in roz).
Mezelurile sunt procesate, contin conservanti si aditivi periculosi. Sunt un amestec de carne, slanina, apa, coloranti, sare, conservanti, agenti de afumare si potentiatori de aroma (glutamat monosodic). Acesti aditivi si coloranti sporesc riscul de aparitie a cancerului si a bolilor digestive.
In mediul acid din stomac, nitritul de sodiu reactioneaza cu aminoacizi si duce la formarea de N-nitrozamine.
Nitrozaminele sunt cancerigene si reprezinta unul dintre motivele pentru care mezelurile sunt implicate in apartia diverselor tipuri de cancer.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!