Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Retete culinare simple: Orez cu ciuperci si pui!

Retete culinare simple: Orez cu ciuperci si pui!
de la 2014-08-25
Retete culinare simple: Orez cu ciuperci si pui!

Daca avem nevoie de un pranz copios sau o cina sanatoasa, nimic nu se compara cu un orez usor si rapid de preparat. Daca sunteti vegetarieni, puiul se substituie foarte simplu cu soia sau cu cateva cubulete de ardei capia rosu.


Iata si ce ingrediente trebuie sa folositi:

300 de grame de orez integral
300 de grame de ciuperci Champignon
100 de grame de piept de pui
5 linguri de ulei de masline
patrunjel tocat marunt
sare, piper, oregano si busuioc

Cum se prepara orezul cu ciuperci si pui?

Intr-o oala de inox se fierbe orezul, dupa ce l-am spalat bine de tot, in mai multe ape si l-am lasat la inmuiat minim 30 de minute. In apa in care fierbe orezul se adauga si 3 linguri de ulei de masline.

Orezul va absorbi din aroma uleiului de masline. Se adauga si sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Cu 10 minute inainte sa fie fiert se vor adauga ciupercile fierte.

Ciupercile au fost spalate, curatate de pamant si taiate marunt. Se fierb si apoi se adauga in orezul aproape fiert impreuna cu pieptul de pui, fiert si el complet.

Impreuna se mai fierb inca 10 minute s apoi se lasa la umflat, cu jumatate de pahar de apa. Orezul va deveni pufos iar aroma ciupercilor se va raspandi in toata casa.

Daca nu doriti sa consumati carne, daca sunteti vegetariene sau tineti post, doamnelor, nu uitati ca puteti sa folositi soia sau cuburi mari de ardei capia pe post de proteine!

Orezul se serveste pe farfurii plate, presarat cu ierburi provencale, patrunjel si busuioc. Alaturi merge de minune un vin alb, neacidulat, sec sau demisec.

sursa foto: www.freeimages.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Spune-ne opinia ta despre "Retete culinare simple: Orez cu ciuperci si pui!"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 10 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0