Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Salata grecesca pe frunze de andiva

Salata grecesca pe frunze de andiva
Salata grecesca pe frunze de andiva

Salata greceasca pe frunze de andive este un aperitiv rafinat cu care te poti rasfata la pranz sau la cina, fara teama kilogramelor in plus. Salata se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline. Este una dintre cele mai gustoase salate la care te-ai gandit vreodata!


Andiva, numita si cicoare de gradina, este o planta cu frunze carnoase, usor amarui la gust.
Cand cumperi andive, ai grija sa le alegi pe cele fara pete, cu frunze albe si cu varfurile galbene. Daca ti se par amarui, pune-le in apa cu sare si otet pentru 15 minute. Pot fi consumate sub forma de salata, cu putin suc de lamaie, ori combinate cu alte legume.
Andivele, sursa de energie pentru organism
Andiva usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si are efecte mineralizante. Datorita substantelor continute (lactucina, lactupicrina), andiva alina durerile si alunga stresul. Prin prezenta intibinei, o substanta cu proprietati antioxidante, intarzie imbatranirea si instalarea bolilor degenerative.
Datorita nutrientilor pe care le contine, aceasta leguma intareste oasele, imbunatateste vederea si este de mare ajutor in lupta cu kilogramele in exces.
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- O andiva;
- rosii cherry;
- masline Kalamata fara samburi;
- un castravete taiat felii;
- ½ ceapa rosie, taiata julienne;
- branza feta, taiata cubulete de cate 1 cm;
- ulei de masline;
- oregano;
- sare si piper.
Modalitate de preparare:
Se indeparteaza primele frunzele exterioare ale andivei si se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Apoi se indeparteaza cotorul si se desfac frunzele mai mari care vor servi la aranjamentul decorativ al salatei.
Frunzele de andiva se aranjeaza circular pe platou. Se asaza in fiecare frunza doua jumatati de rosii, doua masline, doua cuburi de branza feta, felii de ceapa si castravete.
Se asezoneaza cu putina sare si piper proaspat macinat, se presara oregano si se stropeste bine cu ulei de masline. Se amesteca foarte usor.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aperitiv

Spune-ne opinia ta despre "Salata grecesca pe frunze de andiva"



1 + 4 =

Cele mai citite articole

Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nivelul de inteligenta al oamenilor a reprezentat din totdeauna o sursa de inspiratie buna pentru ...
Imediat ce se instaleaza sezonul rece si incepe sa scada temperatura, incepi sa observi ca ti se ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Daca e o vanzatoare angajata nici nu stie aceste aspecte despre haine.ea stie doar ca tre sa vanda.
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0