Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Somniferele dau un risc crescut de deces

Somniferele dau un risc crescut de deces
Medicamentele prescrise in mod curent pentru dormit se asociaza cu un risc de deces de aproape patru ori mai mare decat la persoanele care nu iau astfel de medicamente, arata un studiu american.


Somniferele mai determina, la cei mai mari consumatori, un risc crescut de cancer (+35%), adauga autorii studiului. Medicamentele incriminate cuprind familia benzodiazepinelor, a non-benzodiazepinelor, barbituricele si sedativele antihistaminice.
Studiul, realizat de o echipa de medici din California, s-a desfasurat pe 10.529 adulti, cu varsta medie de 54 de ani si care au luat somnifere pe reteta intre ianuarie 2002 si ianuarie 2007. Ei au fost comparati cu un grup de 23.676 de persoane care n-au luat somnifere si care au fost sub observatie in medie 2,5 ani. Pacientii care luau medicamente hipnotice (ca sa doarma) au prezentat un risc de mortalitate de peste patru ori mai mare (4,6) decat cei care nu consumau astfel de medicamente. Chiar la micii consumatori (18 pastile sau mai putin pe an), riscul de deces este de trei ori mai mare, mai spune studiul.
Autorii recunosc ca asocierea acestor medicamente cu riscul de deces nu implica neaparat o legatura de la cauza la efect, chiar daca rezultatele le confirma pe cele ale altor studii. Ei lanseaza totusi un avertisment in privinta consumului de somnifere. "Apreciem ca 6-10% din adultii americani au luat acest tip de medicamente in 2010, cifra putand fi chiar mai mare in anumite parti ale Europei", spun cercetatorii. Potrivit studiului, au existat 265 decese dintre cei 4.336 pacienti care au luat zolpidem, medicament prescris frecvent, si 295 in randul celor 23.000 de persoane care n-au luat sedative ca sa doarma.
Unele studii anterioare au stabilit o legatura intre somnifere si accidentele de masina si caderi, ca si cu probleme de regurgitare in esofag si ulcere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deces

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0