1. Crochete cu naut si spanac
Ingrediente:
- 200 g spanac fiert;
- 200 g naut;
- 1 ceapa mica alba;
- 2 catei usturoi mici;
- 1 lingura patrunjel tocat;
- 2 lingurite mici pudra de curry;
- sare;
- piper;
- pesmet;
- 1-2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
Fierbe spanacul 2-3 minute in apa clocotita in care adaugi o lingurita de sare. Scurge spanacul, iar, apoi, il toci marunt.
Pune spanacul in robot, adauga boabele de naut, usturoiul si ceapa curate si taiate, pudra de curry, sare si piper dupa gust.
Amesteca la viteza medie pana cand obtii o compozitie bine legata.
Apoi, trebuie sa faci crochetele pe care le amesteci in pesmet. Le asezi in tava de cuptor in care pui, mai intai, hartie de copt si stropesti cu putin ulei de masline.
Coci bine crochetele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cate 6-7 minute pe fiecare parte.
2. Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Ingrediente:
- 5-6 ardei grasi;
- 1 cutie de ciuperci intregi sau bucati;
- o jumatate - trei sferturi de cana de orez;
- 1 ceapa medie;
- cateva linguri de ulei de masline;
- sare si piper dupa gust;
- 1-2 linguri pasta de tomate sau 1-2 rosii;
- verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat.
Mod de preparare:
Curata ceapa si taie-o marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita pune uleiul de masline, iar, cand acesta se infierbanta, adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta, adauga o cana de apa si, apoi, orezul.
Spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada fa un orificiu pe unde vei scoate semintele din interior. Fiecare codita se curata de seminte si se pastreaza pentru a o folosi pe post de capac.
Spala ciupercile si toaca-le marunt, impreuna cu verdeata. Adauga-le in cratita cu orezul si presara deasupra putin cimbru, sare si piper.
Lasa-le putin, apoi amesteca-le bine si ia cratita de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi umple ardeii cu el.
Pune toti ardeii intr-o cratita larga incat sa incapa toti ardeii umpluti, pe care ii asezati in picioare. Pe langa marginea cratitei, pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii.
Cratita se pune la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte.
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.58
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!